Treceți la conținutul principal

Tsunami-ul Omicron face ravagii și închide granițele în Europa de Vest


Franța și-a închis granița pentru turiști și pentru cei în vizită de afaceri, care călătoresc din Marea Britanie vineri la ora 23:00 GMT, cu cozi uriașe formându-se la portul Dover și la terminalele Eurostar, în timp ce oamenii încercau să intre înainte de intrarea în vigoare a interdicției.


Marea Britanie a raportat un număr record de infecții cu Covid pentru a treia zi consecutiv - mai mult de 93.000 - în mare parte produs  de Omicron.

Pe tot continentul, oficialii din domeniul sănătății se pregătesc pentru un urias val de infecții.

Restricții suplimentare au fost anunțate vineri în Germania, Republica Irlanda și Țările de Jos, deoarece guvernele încearcă să oprească valul.

În Germania - care a raportat vineri  50.000 de cazuri noi - ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, le-a spus reporterilor că ţara "trebuie să se pregătească pentru o provocare pe care nu am avut-o încă în această formă".


"Booster vaccine"  vor fi oferite tuturor celor peste 18 ani din Anglia începând cu această săptămână, a anunțat premierul, Boris Johnson deoarece a declarat  „stare de urgență Omicron”. El a vizitat mai multe centre de vaccinare si a ajutat personalul medical in activitatea desfasurata.


Agenția Germaniei  de sănătate publică a desemnat Franța, Norvegia și Danemarca drept tari cu  „risc ridicat” din cauza răspândirii lor crescute a Covid.

Între timp, în Irlanda, unde o treime din cazurile noi s-au datorat noii variante, Taoiseach Micheál Martin a spus că se așteaptă „să vadă infecții la o rată care depășește cu mult orice am văzut până în prezent”.

El a mai adaugat  că a trăi cu coronavirus nu înseamnă o întoarcere la viața de înainte de pandemie și a îndemnat publicul irlandez să „se îngrijească unul de celălalt” în acest Crăciun.

Nu este singura țară care își înăsprește controalele. La începutul acestei săptămâni, Italia, Grecia și Portugalia au anunțat că vizitatorii din UE vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului la sosire - chiar și cei care au fost vaccinați.

Vorbind cu câteva ore înainte de intrarea noilor reguli, Prim ministrul Frantei  Castex a spus că restricțiile de călătorie fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a opri valul de infecții.

Acestea includ scurtarea decalajului dintre a doua și a treia doză de vaccin și necesitatea unei vaccinări complete pentru a intra în restaurante și în transportul public pe distanțe lungi.

În plus, toate sărbătorile oficiale de Revelion și focurile de artificii au fost anulate in Franta.

Ministrul sănătății din România, dl Rafila a anunțat că venirea în țară pentru reunire cu familia de Crăciun a  milioanelor de români aflați la muncă în Germania, Italia sau Spania va genera și la noi un val nou de infectări cu Omicron,  cel mai probabil la începutul lunii ianuarie, ceea ce va pune mare presiune pe sistemul sanitar, dar nu a anunțat reluarea restricțiilor sanitare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.