Treceți la conținutul principal

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-lineRecent, pe rețelele de socializare au apărut carduri „Scutit de mască de față”, susținând că Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a eliminat anumite persoane de la obligația purtării măștilor de față, pentru a împiedica răspândirea COVID-19. În această săptămână, Departamentul de Justitie a declarat însă că nu a emis și nu susține niciun ID card de acest fel.

Multe imagini cu carduri tip „Scutit de mască de față” comercializate online la preturi de 6 USD, includ afirmația: „Purtarea unei măști de față prezintă un risc mental și / sau fizic pentru mine. În conformitate cu legea americanilor cu handicap (ADA), nu sunt obligat să vă dezvălui starea mea. ” Multe imagini includ, de asemenea, numărul de telefon de raportare DOJ, sigiliul DOJ și avertismentul: „Dacă se constată că încalcă ADA, te poți confrunta cu pedepse mari.”

Multe dintre legitimații au fost revendicate de un grup numit Agenția pentru libertate de respirație (FTBA), un grup pe Facebook care își propune să reziste ordinelor guvernamentale, care promovează sau dictează purtarea de măști  de protecție.


„Cardul nostru <> a fost emis ca un instrument educațional bazat pe o cantitate copleșitoare de cetățeni, care ajung la noi pentru probleme de sănătate și nu pot purta o mască deorece nu mai pot respira”, au declarat grupurile într-un comunicat. 


„Cardul FTBA este un instrument educațional valabil și legitim, care face referință  la drepturile lor legale și umane în conformitate cu Constituția Statelor Unite pentru a preveni discriminarea, intimidarea și constrângerea. " afirmă grupul FTBA.

Centrele de combatere și prevenire a bolilor din SUA recomandă ca toate persoanele, indiferent dacă se confruntă cu simptome COVID-19, să poarte măști protectoare în public, în special în zonele în care există o transmisie comunitară semnificativă, pentru a limita răspândirea virusului.

Între timp, continuă să circule dezinformarea medicală despre neajunsurile respiratorii privind purtarea măștii de față.

Un grafic share-uit de mii de ori include mai multe afirmații înșelătoare. Se numește „Ce se întâmplă când porți o mască de față" și a fost marcat că conține informații false pe Instagram.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este clară în sfaturile sale: măștile de față, care sunt purtate corespunzător, nu vor duce la probleme de sănătate, nu provoacă intoxicație cu CO2 și nici deficiență de oxigen.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.