Treceți la conținutul principal

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-lineRecent, pe rețelele de socializare au apărut carduri „Scutit de mască de față”, susținând că Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a eliminat anumite persoane de la obligația purtării măștilor de față, pentru a împiedica răspândirea COVID-19. În această săptămână, Departamentul de Justitie a declarat însă că nu a emis și nu susține niciun ID card de acest fel.

Multe imagini cu carduri tip „Scutit de mască de față” comercializate online la preturi de 6 USD, includ afirmația: „Purtarea unei măști de față prezintă un risc mental și / sau fizic pentru mine. În conformitate cu legea americanilor cu handicap (ADA), nu sunt obligat să vă dezvălui starea mea. ” Multe imagini includ, de asemenea, numărul de telefon de raportare DOJ, sigiliul DOJ și avertismentul: „Dacă se constată că încalcă ADA, te poți confrunta cu pedepse mari.”

Multe dintre legitimații au fost revendicate de un grup numit Agenția pentru libertate de respirație (FTBA), un grup pe Facebook care își propune să reziste ordinelor guvernamentale, care promovează sau dictează purtarea de măști  de protecție.


„Cardul nostru <> a fost emis ca un instrument educațional bazat pe o cantitate copleșitoare de cetățeni, care ajung la noi pentru probleme de sănătate și nu pot purta o mască deorece nu mai pot respira”, au declarat grupurile într-un comunicat. 


„Cardul FTBA este un instrument educațional valabil și legitim, care face referință  la drepturile lor legale și umane în conformitate cu Constituția Statelor Unite pentru a preveni discriminarea, intimidarea și constrângerea. " afirmă grupul FTBA.

Centrele de combatere și prevenire a bolilor din SUA recomandă ca toate persoanele, indiferent dacă se confruntă cu simptome COVID-19, să poarte măști protectoare în public, în special în zonele în care există o transmisie comunitară semnificativă, pentru a limita răspândirea virusului.

Între timp, continuă să circule dezinformarea medicală despre neajunsurile respiratorii privind purtarea măștii de față.

Un grafic share-uit de mii de ori include mai multe afirmații înșelătoare. Se numește „Ce se întâmplă când porți o mască de față" și a fost marcat că conține informații false pe Instagram.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este clară în sfaturile sale: măștile de față, care sunt purtate corespunzător, nu vor duce la probleme de sănătate, nu provoacă intoxicație cu CO2 și nici deficiență de oxigen.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

Miliardarul Bill Gates și soția sa Melinda au angajat 100 de milioane de dolari din banii personali pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirusului. În schimb, un segment important al Internetului este convins că cuplul vrea să omoare o bună parte a umanității, apoi să instaleze cipuri de urmărire umană,  în cei care supraviețuiesc pandemiei. Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, propune lansarea de capsule implantabile umane care au „certificate digitale”, astfel  pot arăta cine a fost testat pentru coronavirus și cine a fost vaccinat împotriva lui.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.