Treceți la conținutul principal

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-lineRecent, pe rețelele de socializare au apărut carduri „Scutit de mască de față”, susținând că Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a eliminat anumite persoane de la obligația purtării măștilor de față, pentru a împiedica răspândirea COVID-19. În această săptămână, Departamentul de Justitie a declarat însă că nu a emis și nu susține niciun ID card de acest fel.

Multe imagini cu carduri tip „Scutit de mască de față” comercializate online la preturi de 6 USD, includ afirmația: „Purtarea unei măști de față prezintă un risc mental și / sau fizic pentru mine. În conformitate cu legea americanilor cu handicap (ADA), nu sunt obligat să vă dezvălui starea mea. ” Multe imagini includ, de asemenea, numărul de telefon de raportare DOJ, sigiliul DOJ și avertismentul: „Dacă se constată că încalcă ADA, te poți confrunta cu pedepse mari.”

Multe dintre legitimații au fost revendicate de un grup numit Agenția pentru libertate de respirație (FTBA), un grup pe Facebook care își propune să reziste ordinelor guvernamentale, care promovează sau dictează purtarea de măști  de protecție.


„Cardul nostru <> a fost emis ca un instrument educațional bazat pe o cantitate copleșitoare de cetățeni, care ajung la noi pentru probleme de sănătate și nu pot purta o mască deorece nu mai pot respira”, au declarat grupurile într-un comunicat. 


„Cardul FTBA este un instrument educațional valabil și legitim, care face referință  la drepturile lor legale și umane în conformitate cu Constituția Statelor Unite pentru a preveni discriminarea, intimidarea și constrângerea. " afirmă grupul FTBA.

Centrele de combatere și prevenire a bolilor din SUA recomandă ca toate persoanele, indiferent dacă se confruntă cu simptome COVID-19, să poarte măști protectoare în public, în special în zonele în care există o transmisie comunitară semnificativă, pentru a limita răspândirea virusului.

Între timp, continuă să circule dezinformarea medicală despre neajunsurile respiratorii privind purtarea măștii de față.

Un grafic share-uit de mii de ori include mai multe afirmații înșelătoare. Se numește „Ce se întâmplă când porți o mască de față" și a fost marcat că conține informații false pe Instagram.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este clară în sfaturile sale: măștile de față, care sunt purtate corespunzător, nu vor duce la probleme de sănătate, nu provoacă intoxicație cu CO2 și nici deficiență de oxigen.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.