Treceți la conținutul principal

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-lineRecent, pe rețelele de socializare au apărut carduri „Scutit de mască de față”, susținând că Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a eliminat anumite persoane de la obligația purtării măștilor de față, pentru a împiedica răspândirea COVID-19. În această săptămână, Departamentul de Justitie a declarat însă că nu a emis și nu susține niciun ID card de acest fel.

Multe imagini cu carduri tip „Scutit de mască de față” comercializate online la preturi de 6 USD, includ afirmația: „Purtarea unei măști de față prezintă un risc mental și / sau fizic pentru mine. În conformitate cu legea americanilor cu handicap (ADA), nu sunt obligat să vă dezvălui starea mea. ” Multe imagini includ, de asemenea, numărul de telefon de raportare DOJ, sigiliul DOJ și avertismentul: „Dacă se constată că încalcă ADA, te poți confrunta cu pedepse mari.”

Multe dintre legitimații au fost revendicate de un grup numit Agenția pentru libertate de respirație (FTBA), un grup pe Facebook care își propune să reziste ordinelor guvernamentale, care promovează sau dictează purtarea de măști  de protecție.


„Cardul nostru <> a fost emis ca un instrument educațional bazat pe o cantitate copleșitoare de cetățeni, care ajung la noi pentru probleme de sănătate și nu pot purta o mască deorece nu mai pot respira”, au declarat grupurile într-un comunicat. 


„Cardul FTBA este un instrument educațional valabil și legitim, care face referință  la drepturile lor legale și umane în conformitate cu Constituția Statelor Unite pentru a preveni discriminarea, intimidarea și constrângerea. " afirmă grupul FTBA.

Centrele de combatere și prevenire a bolilor din SUA recomandă ca toate persoanele, indiferent dacă se confruntă cu simptome COVID-19, să poarte măști protectoare în public, în special în zonele în care există o transmisie comunitară semnificativă, pentru a limita răspândirea virusului.

Între timp, continuă să circule dezinformarea medicală despre neajunsurile respiratorii privind purtarea măștii de față.

Un grafic share-uit de mii de ori include mai multe afirmații înșelătoare. Se numește „Ce se întâmplă când porți o mască de față" și a fost marcat că conține informații false pe Instagram.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este clară în sfaturile sale: măștile de față, care sunt purtate corespunzător, nu vor duce la probleme de sănătate, nu provoacă intoxicație cu CO2 și nici deficiență de oxigen.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Patriarhul Daniel spune că vaccinul Covid va fi necesar, ca să poți să intri în Rai

Patriarhul Daniel a spus astăzi că Dumnezeu l-a informat despre o nouă cerință de a intra în Rai: toată lumea trebuie să primească vaccinul COVID-19 înainte de a intra pe porțile cerești. „Acest lucru este foarte important pentru mântuirea tuturor oamenilor de pe Pământ”, a explicat Patriarhul Daniel. „Știm că Dumnezeu îi lasă pe toți în Rai, pentru că El ne iubește pe toți și nu-i pasă  cu ce  fel de păcate ieșim din  această viață, dar trebuie să fim atenți la cel mai mare păcat pământesc dintre toate: să refuzăm vaccinul  COVIDUL -19. Dumnezeu m-a informat că El nu te va lăsa în Rai decât dacă ai primit ambele doze din acest vaccin, care este  foarte sigur. " Anunțul Patriarhului vine în timp ce liderii politici și guvernul  fac presiuni pentru ca cetățenii să accepte vaccinarea. Oamenii de știință au susținut că vaccinul nu este în niciun fel dăunător, pentru nimeni și nu vă poate transforma într-un zombie sau în altceva ciudat, prin modificarea ADN-ului strămoșesc. Pat

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila