Treceți la conținutul principal

Coronavirus în Zimbabwe: 100 mii persoane fără mască arestate


Peste 105.000 de persoane au fost arestate în Zimbabwe începând din martie, pentru încălcarea reglementărilor, care vizează reducerea răspândirii coronavirusului.

Aproape 1.000 de oameni au fost arestați în ultimele două zile pentru că nu au purtat măști de față, pentru „deplasări inutile” sau depășirea numărului permis de persoane întrunite.

Restricțiile au fost mai ușoare în țară, unde au fost confirmate peste 1.500 de infecții.Criticii acuză guvernul că a întreprins aceste măsuri pentru a da iama cu arestări în opoziția politică și în alți activiști, dar guvernul  neagă acestă intenție.

Grupările de opoziție și societatea civilă se mobilizează pentru proteste la nivel național pe 31 iulie, pentru a cere președintelui Emmerson Mnangagwa să demisioneze.

În conformitate cu reglementările actuale, toți Zimbabwe-ienii care se întorc din străinătate trebuie să rămână în carantină timp de trei săptămâni la un centru aprobat de guvern. Potrivit poliției, un total de 276 de persoane au fugit din centrele de carantină, inclusiv unele care au fost pozitive la testare.

Aproape 30 dintre ei au fost arestați și vor fi duși în instanță pentru fapta de expunere a  familiilor și a comunităților lor la virus, a adăugat poliția. Au prezentat  cazul a doi bărbați care au infectat șapte membri ai unei familii, relatează televiziunea de stat.

Poliția spune că intenționează să intensifice eforturile pentru respectarea reglementărilor, susținând că multe persoane au devenit recalcitrante.

Poliția a spus că s-au deschis localuri, unde s-au adunat  „mulțimi” care beau bere. „Vor fi arestați toți acești violatori ai legii”, a declarat  purtătorul de cuvânt al guvernului, Paul Nyathi.

Măsurile de blocare din Zimbabwe pentru combaterea răspândirii coronavirusului au agravat criza economică și politică a țării. Guvernul se așteaptă că economia să scadă cu 4,5% în acest an, în timp ce inflația anuală a crescut la 785% , în iunie.

Există apeluri pentru mai multe proteste împotriva președintelui Mnangagwa, care pare din ce în ce mai intolerant la critici,  dar dacă oamenii ies pe străzi va crește numărul de arestări.

Între timp, în Africa de Sud vecină, poliția a deschis dosare împotriva a peste 230.000 de persoane care au fost acuzate că au sfidat reglementările de blocare, arată statisticile oficiale publicate în mai.

Africa de Sud a înregistrat până în prezent peste 320.000 de cazuri și 4.600 de decese din martie - cel mai mare din Africa. Săptămâna trecută, președintele Cyril Ramaphosa a avertizat că „tsunami este peste noi”.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Patriarhul Daniel spune că vaccinul Covid va fi necesar, ca să poți să intri în Rai

Patriarhul Daniel a spus astăzi că Dumnezeu l-a informat despre o nouă cerință de a intra în Rai: toată lumea trebuie să primească vaccinul COVID-19 înainte de a intra pe porțile cerești. „Acest lucru este foarte important pentru mântuirea tuturor oamenilor de pe Pământ”, a explicat Patriarhul Daniel. „Știm că Dumnezeu îi lasă pe toți în Rai, pentru că El ne iubește pe toți și nu-i pasă  cu ce  fel de păcate ieșim din  această viață, dar trebuie să fim atenți la cel mai mare păcat pământesc dintre toate: să refuzăm vaccinul  COVIDUL -19. Dumnezeu m-a informat că El nu te va lăsa în Rai decât dacă ai primit ambele doze din acest vaccin, care este  foarte sigur. " Anunțul Patriarhului vine în timp ce liderii politici și guvernul  fac presiuni pentru ca cetățenii să accepte vaccinarea. Oamenii de știință au susținut că vaccinul nu este în niciun fel dăunător, pentru nimeni și nu vă poate transforma într-un zombie sau în altceva ciudat, prin modificarea ADN-ului strămoșesc. Pat

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila