Treceți la conținutul principal

Coronavirus în Zimbabwe: 100 mii persoane fără mască arestate


Peste 105.000 de persoane au fost arestate în Zimbabwe începând din martie, pentru încălcarea reglementărilor, care vizează reducerea răspândirii coronavirusului.

Aproape 1.000 de oameni au fost arestați în ultimele două zile pentru că nu au purtat măști de față, pentru „deplasări inutile” sau depășirea numărului permis de persoane întrunite.

Restricțiile au fost mai ușoare în țară, unde au fost confirmate peste 1.500 de infecții.Criticii acuză guvernul că a întreprins aceste măsuri pentru a da iama cu arestări în opoziția politică și în alți activiști, dar guvernul  neagă acestă intenție.

Grupările de opoziție și societatea civilă se mobilizează pentru proteste la nivel național pe 31 iulie, pentru a cere președintelui Emmerson Mnangagwa să demisioneze.

În conformitate cu reglementările actuale, toți Zimbabwe-ienii care se întorc din străinătate trebuie să rămână în carantină timp de trei săptămâni la un centru aprobat de guvern. Potrivit poliției, un total de 276 de persoane au fugit din centrele de carantină, inclusiv unele care au fost pozitive la testare.

Aproape 30 dintre ei au fost arestați și vor fi duși în instanță pentru fapta de expunere a  familiilor și a comunităților lor la virus, a adăugat poliția. Au prezentat  cazul a doi bărbați care au infectat șapte membri ai unei familii, relatează televiziunea de stat.

Poliția spune că intenționează să intensifice eforturile pentru respectarea reglementărilor, susținând că multe persoane au devenit recalcitrante.

Poliția a spus că s-au deschis localuri, unde s-au adunat  „mulțimi” care beau bere. „Vor fi arestați toți acești violatori ai legii”, a declarat  purtătorul de cuvânt al guvernului, Paul Nyathi.

Măsurile de blocare din Zimbabwe pentru combaterea răspândirii coronavirusului au agravat criza economică și politică a țării. Guvernul se așteaptă că economia să scadă cu 4,5% în acest an, în timp ce inflația anuală a crescut la 785% , în iunie.

Există apeluri pentru mai multe proteste împotriva președintelui Mnangagwa, care pare din ce în ce mai intolerant la critici,  dar dacă oamenii ies pe străzi va crește numărul de arestări.

Între timp, în Africa de Sud vecină, poliția a deschis dosare împotriva a peste 230.000 de persoane care au fost acuzate că au sfidat reglementările de blocare, arată statisticile oficiale publicate în mai.

Africa de Sud a înregistrat până în prezent peste 320.000 de cazuri și 4.600 de decese din martie - cel mai mare din Africa. Săptămâna trecută, președintele Cyril Ramaphosa a avertizat că „tsunami este peste noi”.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.