Treceți la conținutul principal

Pandemia trimite 400 milioane sticle de bere la canal


CAPE TOWN  - South African Breweries (SAB), una dintre cei mai mari fabrici de bere din lume, spune că ar trebui să distrugă 400 de milioane de sticle de bere, ca urmare a interzicerii de vânzare de alcool, care face parte din măsurile de blocare ale guvernului pentru combaterea răspândirii a coronavirusului.

Africa de Sud a oprit toate vânzările de alcool atunci când blocarea sa a intrat în vigoare pe 27 martie, iar fabrica de bere a văzut cum se acumulează bere în instalațiile sale de producție. Producătorul de bere solicită permisiunea specială a guvernului pentru a muta berea în alte depozite. Transportul de alcool a fost însă de asemenea declarat ilegal în Africa de Sud.SAB a declarat joi pentru postul de știri eNCA că, dacă nu este în măsură să mute berea, care se ridică la aproximativ 130 de milioane de litri va fi obligată să o „arunce” cu o pierdere de aproximativ 8 milioane de dolari. Această pierdere ar pune în pericol 2.000 de locuri de muncă, a declarat SAB.

Ar fi, de asemenea, o veste frustrantă pentru milioane de băutori însetati  din Africa de Sud, care nu au mai băut demult o bere din cauza pandemiei.

Africa de Sud este una dintre doar câteva țări, care au interzis vânzarea de alcool ca parte a luptei împotriva coronavirusului. De asemenea, India și Thailanda au interzis vânzările de alcool, dar recent și-au ridicat restricțiile. Panama și Sri Lanka au în continuare interdicții.

Reprezentanții industriei alcoolice spun că guvernul ar trebui să permită măcar achiziționarea băuturilor, numai pentru consum acasă.

Între timp in Germania, unde nu a fost interzis consumul de alcool, o firmă germană a distribuit joi gratuit aproximativ 2.600 de litri de bere, pe care nu a putut să o mai livreze hotelurilor și restaurantelor închise din cauza restricțiilor coronavirusului.

În loc să o arunce, proprietarii fabricii de bere Willinger, din statul vestic Hesse, au decis să dea gratuit un sortiment de  bere ușoară, caramelizată.

Proprietarul Franz Mast a spus că trebuia să golească rezervoarele cât mai curând posibil, pentru a le umple din nou cu bere proaspătă și a fi gata pentru deschiderea barurilor, care va urma in curând.

Mișcarea a avut mare succes. Zeci de oameni au rămas la coadă cu răbdare în afara berăriei, purtând măști și respectând recomandările de distanțare socială. Mulți au luat găleți și cutii pline de bere acasă.

Asociația de bere Deutsche Brauer Bund a avertizat că producătorii de bere se confruntă cu o prăbușire a vânzărilor din cauza scăderii exporturilor, în special către China și Italia. Între timp, blocarea clienților acasă a lăsat închise restaurantele, barurile și stadioanele de fotbal așa că consumul a scăzut drastic.

Oktoberfest din Bavaria, cel mai mare festival al berii din lume, a fost anulat.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.