Treceți la conținutul principal

Doriti sa fiti informat cand apar stiri noi? Dati click "Imi place"!

PROMOTION 1

Pandemia trimite 400 milioane sticle de bere la canal


CAPE TOWN  - South African Breweries (SAB), una dintre cei mai mari fabrici de bere din lume, spune că ar trebui să distrugă 400 de milioane de sticle de bere, ca urmare a interzicerii de vânzare de alcool, care face parte din măsurile de blocare ale guvernului pentru combaterea răspândirii a coronavirusului.

Africa de Sud a oprit toate vânzările de alcool atunci când blocarea sa a intrat în vigoare pe 27 martie, iar fabrica de bere a văzut cum se acumulează bere în instalațiile sale de producție. Producătorul de bere solicită permisiunea specială a guvernului pentru a muta berea în alte depozite. Transportul de alcool a fost însă de asemenea declarat ilegal în Africa de Sud.SAB a declarat joi pentru postul de știri eNCA că, dacă nu este în măsură să mute berea, care se ridică la aproximativ 130 de milioane de litri va fi obligată să o „arunce” cu o pierdere de aproximativ 8 milioane de dolari. Această pierdere ar pune în pericol 2.000 de locuri de muncă, a declarat SAB.

Ar fi, de asemenea, o veste frustrantă pentru milioane de băutori însetati  din Africa de Sud, care nu au mai băut demult o bere din cauza pandemiei.

Africa de Sud este una dintre doar câteva țări, care au interzis vânzarea de alcool ca parte a luptei împotriva coronavirusului. De asemenea, India și Thailanda au interzis vânzările de alcool, dar recent și-au ridicat restricțiile. Panama și Sri Lanka au în continuare interdicții.

Reprezentanții industriei alcoolice spun că guvernul ar trebui să permită măcar achiziționarea băuturilor, numai pentru consum acasă.

Între timp in Germania, unde nu a fost interzis consumul de alcool, o firmă germană a distribuit joi gratuit aproximativ 2.600 de litri de bere, pe care nu a putut să o mai livreze hotelurilor și restaurantelor închise din cauza restricțiilor coronavirusului.

În loc să o arunce, proprietarii fabricii de bere Willinger, din statul vestic Hesse, au decis să dea gratuit un sortiment de  bere ușoară, caramelizată.

Proprietarul Franz Mast a spus că trebuia să golească rezervoarele cât mai curând posibil, pentru a le umple din nou cu bere proaspătă și a fi gata pentru deschiderea barurilor, care va urma in curând.

Mișcarea a avut mare succes. Zeci de oameni au rămas la coadă cu răbdare în afara berăriei, purtând măști și respectând recomandările de distanțare socială. Mulți au luat găleți și cutii pline de bere acasă.

Asociația de bere Deutsche Brauer Bund a avertizat că producătorii de bere se confruntă cu o prăbușire a vânzărilor din cauza scăderii exporturilor, în special către China și Italia. Între timp, blocarea clienților acasă a lăsat închise restaurantele, barurile și stadioanele de fotbal așa că consumul a scăzut drastic.

Oktoberfest din Bavaria, cel mai mare festival al berii din lume, a fost anulat.

PROMOTION 2

POSTĂRI POPULARE

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.