Treceți la conținutul principal

Pandemia trimite 400 milioane sticle de bere la canal


CAPE TOWN  - South African Breweries (SAB), una dintre cei mai mari fabrici de bere din lume, spune că ar trebui să distrugă 400 de milioane de sticle de bere, ca urmare a interzicerii de vânzare de alcool, care face parte din măsurile de blocare ale guvernului pentru combaterea răspândirii a coronavirusului.

Africa de Sud a oprit toate vânzările de alcool atunci când blocarea sa a intrat în vigoare pe 27 martie, iar fabrica de bere a văzut cum se acumulează bere în instalațiile sale de producție. Producătorul de bere solicită permisiunea specială a guvernului pentru a muta berea în alte depozite. Transportul de alcool a fost însă de asemenea declarat ilegal în Africa de Sud.SAB a declarat joi pentru postul de știri eNCA că, dacă nu este în măsură să mute berea, care se ridică la aproximativ 130 de milioane de litri va fi obligată să o „arunce” cu o pierdere de aproximativ 8 milioane de dolari. Această pierdere ar pune în pericol 2.000 de locuri de muncă, a declarat SAB.

Ar fi, de asemenea, o veste frustrantă pentru milioane de băutori însetati  din Africa de Sud, care nu au mai băut demult o bere din cauza pandemiei.

Africa de Sud este una dintre doar câteva țări, care au interzis vânzarea de alcool ca parte a luptei împotriva coronavirusului. De asemenea, India și Thailanda au interzis vânzările de alcool, dar recent și-au ridicat restricțiile. Panama și Sri Lanka au în continuare interdicții.

Reprezentanții industriei alcoolice spun că guvernul ar trebui să permită măcar achiziționarea băuturilor, numai pentru consum acasă.

Între timp in Germania, unde nu a fost interzis consumul de alcool, o firmă germană a distribuit joi gratuit aproximativ 2.600 de litri de bere, pe care nu a putut să o mai livreze hotelurilor și restaurantelor închise din cauza restricțiilor coronavirusului.

În loc să o arunce, proprietarii fabricii de bere Willinger, din statul vestic Hesse, au decis să dea gratuit un sortiment de  bere ușoară, caramelizată.

Proprietarul Franz Mast a spus că trebuia să golească rezervoarele cât mai curând posibil, pentru a le umple din nou cu bere proaspătă și a fi gata pentru deschiderea barurilor, care va urma in curând.

Mișcarea a avut mare succes. Zeci de oameni au rămas la coadă cu răbdare în afara berăriei, purtând măști și respectând recomandările de distanțare socială. Mulți au luat găleți și cutii pline de bere acasă.

Asociația de bere Deutsche Brauer Bund a avertizat că producătorii de bere se confruntă cu o prăbușire a vânzărilor din cauza scăderii exporturilor, în special către China și Italia. Între timp, blocarea clienților acasă a lăsat închise restaurantele, barurile și stadioanele de fotbal așa că consumul a scăzut drastic.

Oktoberfest din Bavaria, cel mai mare festival al berii din lume, a fost anulat.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.