Treceți la conținutul principal

Doriti sa fiti informat cand apar stiri noi? Dati click "Imi place"!

PROMOTION 1

La film, după COVID-19: inaugurare "cinema drive-in" la Dubai și Roma


Iubitorii de filme din Dubai, frustrați de închiderea cinematografelor în timpul pandemiei coronavirusului, vor putea viziona în curând filme din confortul propriei mașini la un nou cinema drive-in creat pe acoperișul unuia dintre cele mai mari centre comerciale din lume.

Cu distanțarea socială obligatorie în Emiratele Arabe Unite, pentru a ajută la reducerea răspândirii virusului, VOX Cinemas spune că spectatorii vor fi limitați la două persoane pe mașină la cinema-ul în aer liber, care se deschide duminică și poate găzdui până la 75 de mașini odată.

Biletele costă 180 de dirhami (50 USD) pe vehicul, inclusiv floricele, gustări și băuturi.

„Ne menținem distanțarea socială, așa că este o idee strălucită în opinia mea”, a declarat  șoferul de Porsche, Xavier Libbrecht, în timpul unui eveniment de deschidere prealabilă la cinema-ul drive-în, miercuri.

Dubaiul, centrul de afaceri și turism al Emiratelor Unite, a ușurat restricțiile de când luna sfântă musulmană a Ramadanului a început în urmă cu trei săptămâni, permițând mall-urilor și restaurantelor să se redeschidă cu o capacitate limitată.

Cu toate acestea, copiii cu vârsta cuprinsă între 3-12 ani și persoanele de peste 60 de ani sunt încă împiedicați de la astfel de locuri, inclusiv din cinematografia în aer liber, care se află pe acoperișul Mall-ului Emirates din Majid Al Futtaim. Ecranul se află sub vârful pârtiei de schi interioare a mall-ului.„Orice scuză e bună pentru a ieși din casă în timpul coronavirusului”, a spus Patrick, un alt membru al unui club auto Porsche invitat la evenimentul de miercuri, la care a fost prezentat un film de comedie de acțiune.

„În confortul propriei mașini nu trebuie să vă faceți griji pentru aglomerație”, a adăugat el.

Cei prezenți la pre-inaugurare au prins miercuri o adiere de seară răcoroasă, dar tot porneau și opreau motoarele auto pentru aerul condiționat. Temperaturile pot crește peste 40 de grade în Dubai în lunile lungi de vară, iar umiditatea este opresivă.

Dar și la Roma, care se pregătește pentru faza a doua din perioada de post-blocare din Italia, lumea divertismentului explorează modalități noi de  revenire, din impactul devastator al coronavirusului.

Proiectul unui CineDrive este analizat de "CNA Cinema e Audiovisivo Roma" și implică  vizionarea de filme din confortul mașinilor personale.

 Cinema Drive va ajunge în sudul Romei, unde se anunță inaugurarea pe 2 iunie, de Ziua Națională a Italiei, a primului drive-in cinema din Roma. 

"O revenire la anii '60, epoca fulminantă a cinema-ului, o întoarcere la cinema cu mașina, pare a fi singura repornire sigură posibilă a marilor ecrane și pe care, din acest motiv, mulți antreprenori de divertisment o au în vedere ” a declarat antrepenorul  Giovanni Calvario.


PROMOTION 2

POSTĂRI POPULARE

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.