Treceți la conținutul principal

La film, după COVID-19: inaugurare "cinema drive-in" la Dubai și Roma


Iubitorii de filme din Dubai, frustrați de închiderea cinematografelor în timpul pandemiei coronavirusului, vor putea viziona în curând filme din confortul propriei mașini la un nou cinema drive-in creat pe acoperișul unuia dintre cele mai mari centre comerciale din lume.

Cu distanțarea socială obligatorie în Emiratele Arabe Unite, pentru a ajută la reducerea răspândirii virusului, VOX Cinemas spune că spectatorii vor fi limitați la două persoane pe mașină la cinema-ul în aer liber, care se deschide duminică și poate găzdui până la 75 de mașini odată.

Biletele costă 180 de dirhami (50 USD) pe vehicul, inclusiv floricele, gustări și băuturi.

„Ne menținem distanțarea socială, așa că este o idee strălucită în opinia mea”, a declarat  șoferul de Porsche, Xavier Libbrecht, în timpul unui eveniment de deschidere prealabilă la cinema-ul drive-în, miercuri.

Dubaiul, centrul de afaceri și turism al Emiratelor Unite, a ușurat restricțiile de când luna sfântă musulmană a Ramadanului a început în urmă cu trei săptămâni, permițând mall-urilor și restaurantelor să se redeschidă cu o capacitate limitată.

Cu toate acestea, copiii cu vârsta cuprinsă între 3-12 ani și persoanele de peste 60 de ani sunt încă împiedicați de la astfel de locuri, inclusiv din cinematografia în aer liber, care se află pe acoperișul Mall-ului Emirates din Majid Al Futtaim. Ecranul se află sub vârful pârtiei de schi interioare a mall-ului.„Orice scuză e bună pentru a ieși din casă în timpul coronavirusului”, a spus Patrick, un alt membru al unui club auto Porsche invitat la evenimentul de miercuri, la care a fost prezentat un film de comedie de acțiune.

„În confortul propriei mașini nu trebuie să vă faceți griji pentru aglomerație”, a adăugat el.

Cei prezenți la pre-inaugurare au prins miercuri o adiere de seară răcoroasă, dar tot porneau și opreau motoarele auto pentru aerul condiționat. Temperaturile pot crește peste 40 de grade în Dubai în lunile lungi de vară, iar umiditatea este opresivă.

Dar și la Roma, care se pregătește pentru faza a doua din perioada de post-blocare din Italia, lumea divertismentului explorează modalități noi de  revenire, din impactul devastator al coronavirusului.

Proiectul unui CineDrive este analizat de "CNA Cinema e Audiovisivo Roma" și implică  vizionarea de filme din confortul mașinilor personale.

 Cinema Drive va ajunge în sudul Romei, unde se anunță inaugurarea pe 2 iunie, de Ziua Națională a Italiei, a primului drive-in cinema din Roma. 

"O revenire la anii '60, epoca fulminantă a cinema-ului, o întoarcere la cinema cu mașina, pare a fi singura repornire sigură posibilă a marilor ecrane și pe care, din acest motiv, mulți antreprenori de divertisment o au în vedere ” a declarat antrepenorul  Giovanni Calvario.


Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.