Treceți la conținutul principal

La film, după COVID-19: inaugurare "cinema drive-in" la Dubai și Roma


Iubitorii de filme din Dubai, frustrați de închiderea cinematografelor în timpul pandemiei coronavirusului, vor putea viziona în curând filme din confortul propriei mașini la un nou cinema drive-in creat pe acoperișul unuia dintre cele mai mari centre comerciale din lume.

Cu distanțarea socială obligatorie în Emiratele Arabe Unite, pentru a ajută la reducerea răspândirii virusului, VOX Cinemas spune că spectatorii vor fi limitați la două persoane pe mașină la cinema-ul în aer liber, care se deschide duminică și poate găzdui până la 75 de mașini odată.

Biletele costă 180 de dirhami (50 USD) pe vehicul, inclusiv floricele, gustări și băuturi.

„Ne menținem distanțarea socială, așa că este o idee strălucită în opinia mea”, a declarat  șoferul de Porsche, Xavier Libbrecht, în timpul unui eveniment de deschidere prealabilă la cinema-ul drive-în, miercuri.

Dubaiul, centrul de afaceri și turism al Emiratelor Unite, a ușurat restricțiile de când luna sfântă musulmană a Ramadanului a început în urmă cu trei săptămâni, permițând mall-urilor și restaurantelor să se redeschidă cu o capacitate limitată.

Cu toate acestea, copiii cu vârsta cuprinsă între 3-12 ani și persoanele de peste 60 de ani sunt încă împiedicați de la astfel de locuri, inclusiv din cinematografia în aer liber, care se află pe acoperișul Mall-ului Emirates din Majid Al Futtaim. Ecranul se află sub vârful pârtiei de schi interioare a mall-ului.„Orice scuză e bună pentru a ieși din casă în timpul coronavirusului”, a spus Patrick, un alt membru al unui club auto Porsche invitat la evenimentul de miercuri, la care a fost prezentat un film de comedie de acțiune.

„În confortul propriei mașini nu trebuie să vă faceți griji pentru aglomerație”, a adăugat el.

Cei prezenți la pre-inaugurare au prins miercuri o adiere de seară răcoroasă, dar tot porneau și opreau motoarele auto pentru aerul condiționat. Temperaturile pot crește peste 40 de grade în Dubai în lunile lungi de vară, iar umiditatea este opresivă.

Dar și la Roma, care se pregătește pentru faza a doua din perioada de post-blocare din Italia, lumea divertismentului explorează modalități noi de  revenire, din impactul devastator al coronavirusului.

Proiectul unui CineDrive este analizat de "CNA Cinema e Audiovisivo Roma" și implică  vizionarea de filme din confortul mașinilor personale.

 Cinema Drive va ajunge în sudul Romei, unde se anunță inaugurarea pe 2 iunie, de Ziua Națională a Italiei, a primului drive-in cinema din Roma. 

"O revenire la anii '60, epoca fulminantă a cinema-ului, o întoarcere la cinema cu mașina, pare a fi singura repornire sigură posibilă a marilor ecrane și pe care, din acest motiv, mulți antreprenori de divertisment o au în vedere ” a declarat antrepenorul  Giovanni Calvario.


Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

Miliardarul Bill Gates și soția sa Melinda au angajat 100 de milioane de dolari din banii personali pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirusului. În schimb, un segment important al Internetului este convins că cuplul vrea să omoare o bună parte a umanității, apoi să instaleze cipuri de urmărire umană,  în cei care supraviețuiesc pandemiei. Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, propune lansarea de capsule implantabile umane care au „certificate digitale”, astfel  pot arăta cine a fost testat pentru coronavirus și cine a fost vaccinat împotriva lui.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.