Treceți la conținutul principal

Ești fericit că restaurantele se vor redeschide? Pregătiți-vă pentru o nouă „COVID TAX”


Este posibil să observați prețuri crescute atunci când primiți factura de la unități precum restaurante și saloane de coafură, în SUA și Canada deja mulți adaugă o suprataxă COVID-19.

Firmele au adăugat taxa la factură, pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor suplimentare legate de pandemie.

Pentru multe restaurante, „Covid Surcharge” este o modalitate de a compensa prețul mai mare pe care îl plătesc pentru carne sau alte produse. Prețul cărnii a crescut cu peste 8% doar în luna aprilie.

Ozark Cafe din West Plains, Missouri, USA este un restaurant care a adăugat o taxă suplimentară de 5%. Proprietarul a menționat creșterea prețurilor la unele produse sau dificultatea aprovizionării lor, ca motiv al prelevării acestei noi taxe.

„În fiecare zi există un alt produs pe care nu îl pot obține sau prețurile au crescut exorbitant”, a declarat coproprietarul Heather Hughes.Unii manageri și proprietari de restaurante au văzut chiar prețurile dublându-se la unele mărfuri, ca urmare a efectelor focarului de coronavirus. Deasemenea ei trebuie să respecte regulile noi privind distanțarea socială și dezinfecție sanitară, astfel că au fost nevoiți să reducă numărul de mese de servire, deci un număr mai mic de clienți pot fi serviți odată, ceeace crește regia localului.

Alte restaurante din zona West Plains au anunțat oficial suprataxa prin afișe la intrarea in local, astfel încât clienții nu sunt surprinși când primesc factura. Deși nu fiecare client este un fan al prețului adăugat, mulți înțeleg deciziile restaurantelor.

„O susțin absolut”, a spus o clientă. „Cred că este un lucru bun pentru noi ca și comunitate să ajutăm, să sprijinim afacerile noastre locale. ”

Suprataxa trebuie să fie temporară. Un director de restaurant a declarat că, odată ce prețurile produselor alimentare vor reveni la un sentiment de normalitate, suprataxa nu va mai fi văzută pe chitanțele clienților.

Saloanele de coafură  Capelli, din Dakota de Nord, au decis să adauge și ele o suprataxă COVID-19. Compania a lansat o declarație care spune că ea se datorează faptului că restricțiile impuse de stat au crescut costurile de operare.

In Canada, salonul de coafură Zazou din North Vancouver urmează să redeschidă cu noi măsuri de siguranță în vigoare.


Scaunele vor fi la doi metri unul de altul, s-au instalat bariere de plexiglas și nu va exista banchetă de așteptare.

Modificările înseamnă mai puțini clienți și mai multe cheltuieli generale. Acesta este motivul pentru care salonul solicită clienților o suprataxă de coronavirus în valoare de 7,55 USD.

Această „suprataxă covidă” a obținut aprecieri mixte pe Internet.


Celebrul bucătar de televiziune Robert Irvine a declarat într-un tweet că nu crede că aceasta este „o idee deloc bună ”. Având în vedere că Robert deține mai multe restaurante, opinia sa în această privință este deosebit de interesantă.

 Un alt utilizator de Twitter a răspuns la comentariu și a spus „Nu mănânc la un restaurant cu o taxă Covid . Asta e complet aiurea. Și noi am suferit in pandemie, suntem oameni simpli. Acum vor să îmi perceapă o taxă?“ 

Sprijinirea afacerilor locale în această perioadă este deosebit de importantă, având în vedere că micii proprietari își câștigă banii exclusiv de la localnici. Dacă o taxă nouă îi împiedică pe oameni să-i sprijine, aceste afaceri ar putea avea de suferit.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.