Treceți la conținutul principal

Doriti sa fiti informat cand apar stiri noi? Dati click "Imi place"!

Ești fericit că restaurantele se vor redeschide? Pregătiți-vă pentru o nouă „COVID TAX”


Este posibil să observați prețuri crescute atunci când primiți factura de la unități precum restaurante și saloane de coafură, în SUA și Canada deja mulți adaugă o suprataxă COVID-19.

Firmele au adăugat taxa la factură, pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor suplimentare legate de pandemie.

Pentru multe restaurante, „Covid Surcharge” este o modalitate de a compensa prețul mai mare pe care îl plătesc pentru carne sau alte produse. Prețul cărnii a crescut cu peste 8% doar în luna aprilie.

Ozark Cafe din West Plains, Missouri, USA este un restaurant care a adăugat o taxă suplimentară de 5%. Proprietarul a menționat creșterea prețurilor la unele produse sau dificultatea aprovizionării lor, ca motiv al prelevării acestei noi taxe.

„În fiecare zi există un alt produs pe care nu îl pot obține sau prețurile au crescut exorbitant”, a declarat coproprietarul Heather Hughes.Unii manageri și proprietari de restaurante au văzut chiar prețurile dublându-se la unele mărfuri, ca urmare a efectelor focarului de coronavirus. Deasemenea ei trebuie să respecte regulile noi privind distanțarea socială și dezinfecție sanitară, astfel că au fost nevoiți să reducă numărul de mese de servire, deci un număr mai mic de clienți pot fi serviți odată, ceeace crește regia localului.

Alte restaurante din zona West Plains au anunțat oficial suprataxa prin afișe la intrarea in local, astfel încât clienții nu sunt surprinși când primesc factura. Deși nu fiecare client este un fan al prețului adăugat, mulți înțeleg deciziile restaurantelor.

„O susțin absolut”, a spus o clientă. „Cred că este un lucru bun pentru noi ca și comunitate să ajutăm, să sprijinim afacerile noastre locale. ”

Suprataxa trebuie să fie temporară. Un director de restaurant a declarat că, odată ce prețurile produselor alimentare vor reveni la un sentiment de normalitate, suprataxa nu va mai fi văzută pe chitanțele clienților.

Saloanele de coafură  Capelli, din Dakota de Nord, au decis să adauge și ele o suprataxă COVID-19. Compania a lansat o declarație care spune că ea se datorează faptului că restricțiile impuse de stat au crescut costurile de operare.

In Canada, salonul de coafură Zazou din North Vancouver urmează să redeschidă cu noi măsuri de siguranță în vigoare.


Scaunele vor fi la doi metri unul de altul, s-au instalat bariere de plexiglas și nu va exista banchetă de așteptare.

Modificările înseamnă mai puțini clienți și mai multe cheltuieli generale. Acesta este motivul pentru care salonul solicită clienților o suprataxă de coronavirus în valoare de 7,55 USD.

Această „suprataxă covidă” a obținut aprecieri mixte pe Internet.


Celebrul bucătar de televiziune Robert Irvine a declarat într-un tweet că nu crede că aceasta este „o idee deloc bună ”. Având în vedere că Robert deține mai multe restaurante, opinia sa în această privință este deosebit de interesantă.

 Un alt utilizator de Twitter a răspuns la comentariu și a spus „Nu mănânc la un restaurant cu o taxă Covid . Asta e complet aiurea. Și noi am suferit in pandemie, suntem oameni simpli. Acum vor să îmi perceapă o taxă?“ 

Sprijinirea afacerilor locale în această perioadă este deosebit de importantă, având în vedere că micii proprietari își câștigă banii exclusiv de la localnici. Dacă o taxă nouă îi împiedică pe oameni să-i sprijine, aceste afaceri ar putea avea de suferit.

POSTĂRI POPULARE

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători