Treceți la conținutul principal

Ești fericit că restaurantele se vor redeschide? Pregătiți-vă pentru o nouă „COVID TAX”


Este posibil să observați prețuri crescute atunci când primiți factura de la unități precum restaurante și saloane de coafură, în SUA și Canada deja mulți adaugă o suprataxă COVID-19.

Firmele au adăugat taxa la factură, pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor suplimentare legate de pandemie.

Pentru multe restaurante, „Covid Surcharge” este o modalitate de a compensa prețul mai mare pe care îl plătesc pentru carne sau alte produse. Prețul cărnii a crescut cu peste 8% doar în luna aprilie.

Ozark Cafe din West Plains, Missouri, USA este un restaurant care a adăugat o taxă suplimentară de 5%. Proprietarul a menționat creșterea prețurilor la unele produse sau dificultatea aprovizionării lor, ca motiv al prelevării acestei noi taxe.

„În fiecare zi există un alt produs pe care nu îl pot obține sau prețurile au crescut exorbitant”, a declarat coproprietarul Heather Hughes.Unii manageri și proprietari de restaurante au văzut chiar prețurile dublându-se la unele mărfuri, ca urmare a efectelor focarului de coronavirus. Deasemenea ei trebuie să respecte regulile noi privind distanțarea socială și dezinfecție sanitară, astfel că au fost nevoiți să reducă numărul de mese de servire, deci un număr mai mic de clienți pot fi serviți odată, ceeace crește regia localului.

Alte restaurante din zona West Plains au anunțat oficial suprataxa prin afișe la intrarea in local, astfel încât clienții nu sunt surprinși când primesc factura. Deși nu fiecare client este un fan al prețului adăugat, mulți înțeleg deciziile restaurantelor.

„O susțin absolut”, a spus o clientă. „Cred că este un lucru bun pentru noi ca și comunitate să ajutăm, să sprijinim afacerile noastre locale. ”

Suprataxa trebuie să fie temporară. Un director de restaurant a declarat că, odată ce prețurile produselor alimentare vor reveni la un sentiment de normalitate, suprataxa nu va mai fi văzută pe chitanțele clienților.

Saloanele de coafură  Capelli, din Dakota de Nord, au decis să adauge și ele o suprataxă COVID-19. Compania a lansat o declarație care spune că ea se datorează faptului că restricțiile impuse de stat au crescut costurile de operare.

In Canada, salonul de coafură Zazou din North Vancouver urmează să redeschidă cu noi măsuri de siguranță în vigoare.


Scaunele vor fi la doi metri unul de altul, s-au instalat bariere de plexiglas și nu va exista banchetă de așteptare.

Modificările înseamnă mai puțini clienți și mai multe cheltuieli generale. Acesta este motivul pentru care salonul solicită clienților o suprataxă de coronavirus în valoare de 7,55 USD.

Această „suprataxă covidă” a obținut aprecieri mixte pe Internet.


Celebrul bucătar de televiziune Robert Irvine a declarat într-un tweet că nu crede că aceasta este „o idee deloc bună ”. Având în vedere că Robert deține mai multe restaurante, opinia sa în această privință este deosebit de interesantă.

 Un alt utilizator de Twitter a răspuns la comentariu și a spus „Nu mănânc la un restaurant cu o taxă Covid . Asta e complet aiurea. Și noi am suferit in pandemie, suntem oameni simpli. Acum vor să îmi perceapă o taxă?“ 

Sprijinirea afacerilor locale în această perioadă este deosebit de importantă, având în vedere că micii proprietari își câștigă banii exclusiv de la localnici. Dacă o taxă nouă îi împiedică pe oameni să-i sprijine, aceste afaceri ar putea avea de suferit.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Patriarhul Daniel spune că vaccinul Covid va fi necesar, ca să poți să intri în Rai

Patriarhul Daniel a spus astăzi că Dumnezeu l-a informat despre o nouă cerință de a intra în Rai: toată lumea trebuie să primească vaccinul COVID-19 înainte de a intra pe porțile cerești. „Acest lucru este foarte important pentru mântuirea tuturor oamenilor de pe Pământ”, a explicat Patriarhul Daniel. „Știm că Dumnezeu îi lasă pe toți în Rai, pentru că El ne iubește pe toți și nu-i pasă  cu ce  fel de păcate ieșim din  această viață, dar trebuie să fim atenți la cel mai mare păcat pământesc dintre toate: să refuzăm vaccinul  COVIDUL -19. Dumnezeu m-a informat că El nu te va lăsa în Rai decât dacă ai primit ambele doze din acest vaccin, care este  foarte sigur. " Anunțul Patriarhului vine în timp ce liderii politici și guvernul  fac presiuni pentru ca cetățenii să accepte vaccinarea. Oamenii de știință au susținut că vaccinul nu este în niciun fel dăunător, pentru nimeni și nu vă poate transforma într-un zombie sau în altceva ciudat, prin modificarea ADN-ului strămoșesc. Pat

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila