Treceți la conținutul principal

Pompierii avertizează: dezinfectantul de mâini ar putea exploda
Experții avertizează că lăsarea dezinfectantului în mașina dvs. fierbinte poate provoca  o explozie. Majoritatea dezinfectanților de mână sunt pe bază de alcool, de la 60 la 70 la sută, ceea ce le face inflamabile.

Avertismentul vine după ce pompierii din Western Lakes, Wisconsin au postat o fotografie care arată o ușă arsă din partea șoferului unei mașini. Cel mai probabil fotografia ilustrează un incident petrecut intr-o țară din America de Sud, unde frecvent sunt temperaturi de peste 40 gr C.


Deoarece este inflamabil, lăsarea dezinfectantului în lumina directă a soarelui într-o mașină fierbinte, ar putea încălzi sticla și  s-ar putea să explodeze.

Un pompier pensionat a spus că vaporii, de la sticlele de dezifectant tip pompiță sunt cei mai periculoși, deoarece se pot scurge și arde spontan.

Experții în domeniul sănătății ne-au încurajat luni de zile să folosim dezinfectarea mâinilor cu alcool sanitar, când suntem în afara casei și vrem să ne protejăm de pandemia coronavirusului.

Dar se dovedește că există un pericol ascuns în sticla de dezinfectant. Dacă este expus la lumina directă a soarelui, ar putea exploda, se poate aprinde astfel în interiorul unui vehicul așezat în lumina directă a soarelui, ceea ce ar putea deteriora grav vehiculul.

„Menținerea în mașină în timpul vremii călduroase a unui dezinfectant sanitar, expunerea la soare și, în special, să fie și alături de o flacără deschisă în timp ce tu fumai în autoturism sau la un grătar, în timp ce te bucuri de weekend la munte, poate duce la un dezastru”, se arată în postarea pompierilor.

Verificatorul brazilian Aos Fatos  a constatat că o mașină ar trebui să ajungă la o temperatură internă peste 300 de grade Celsius (572 grade Fahrenheit) pentru a provoca arderea dispozitivului de igienizare a mâinilor. Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Arizona, care privește mașinile parcate în căldură de vară, a constatat că temperaturile au depășit aproximativ 180 F (71,11 C) , potrivit raportului său.

Expertul Clay, Dave Cherrone, a spus că ar trebui să fiți totuși precauți cu igienizatorul de mână în mașinile fierbinți.

"Lucrul de care trebuie să vă faceți griji este că (dacă) se încălzește , alcoolul se poate evapora", a spus Cherrone.

Îți recomandă să ții sanitizatorul de mână cu tine, ca într-o poșetă sau ca pe o sticlă de apă.

„Când aveți de-a face cu ceva pe bază de alcool, ultimul lucru pe care îl doriți este să se întâmple ceva care ar fi putut fi evitat”, a adăugat el.

Se recomandă, de asemenea, să se usuce sanitizatorul de mână aproximativ un minut după aplicarea lui și înainte de a atinge altceva.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.