Treceți la conținutul principal

Pentru știri noi, dati click "Imi place"!

Pompierii avertizează: dezinfectantul de mâini ar putea exploda
Experții avertizează că lăsarea dezinfectantului în mașina dvs. fierbinte poate provoca  o explozie. Majoritatea dezinfectanților de mână sunt pe bază de alcool, de la 60 la 70 la sută, ceea ce le face inflamabile.

Avertismentul vine după ce pompierii din Western Lakes, Wisconsin au postat o fotografie care arată o ușă arsă din partea șoferului unei mașini. Cel mai probabil fotografia ilustrează un incident petrecut intr-o țară din America de Sud, unde frecvent sunt temperaturi de peste 40 gr C.


Deoarece este inflamabil, lăsarea dezinfectantului în lumina directă a soarelui într-o mașină fierbinte, ar putea încălzi sticla și  s-ar putea să explodeze.

Un pompier pensionat a spus că vaporii, de la sticlele de dezifectant tip pompiță sunt cei mai periculoși, deoarece se pot scurge și arde spontan.

Experții în domeniul sănătății ne-au încurajat luni de zile să folosim dezinfectarea mâinilor cu alcool sanitar, când suntem în afara casei și vrem să ne protejăm de pandemia coronavirusului.

Dar se dovedește că există un pericol ascuns în sticla de dezinfectant. Dacă este expus la lumina directă a soarelui, ar putea exploda, se poate aprinde astfel în interiorul unui vehicul așezat în lumina directă a soarelui, ceea ce ar putea deteriora grav vehiculul.

„Menținerea în mașină în timpul vremii călduroase a unui dezinfectant sanitar, expunerea la soare și, în special, să fie și alături de o flacără deschisă în timp ce tu fumai în autoturism sau la un grătar, în timp ce te bucuri de weekend la munte, poate duce la un dezastru”, se arată în postarea pompierilor.

Verificatorul brazilian Aos Fatos  a constatat că o mașină ar trebui să ajungă la o temperatură internă peste 300 de grade Celsius (572 grade Fahrenheit) pentru a provoca arderea dispozitivului de igienizare a mâinilor. Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Arizona, care privește mașinile parcate în căldură de vară, a constatat că temperaturile au depășit aproximativ 180 F (71,11 C) , potrivit raportului său.

Expertul Clay, Dave Cherrone, a spus că ar trebui să fiți totuși precauți cu igienizatorul de mână în mașinile fierbinți.

"Lucrul de care trebuie să vă faceți griji este că (dacă) se încălzește , alcoolul se poate evapora", a spus Cherrone.

Îți recomandă să ții sanitizatorul de mână cu tine, ca într-o poșetă sau ca pe o sticlă de apă.

„Când aveți de-a face cu ceva pe bază de alcool, ultimul lucru pe care îl doriți este să se întâmple ceva care ar fi putut fi evitat”, a adăugat el.

Se recomandă, de asemenea, să se usuce sanitizatorul de mână aproximativ un minut după aplicarea lui și înainte de a atinge altceva.

POSTĂRI POPULARE

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-line

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Legea "un copil", din China în România

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Confundând gelul sanitar cu termometrul, o vânzătoare a fost surprinsă pulverizând un client în față cu dezinfectant de mâini