Treceți la conținutul principal

Pompierii avertizează: dezinfectantul de mâini ar putea exploda
Experții avertizează că lăsarea dezinfectantului în mașina dvs. fierbinte poate provoca  o explozie. Majoritatea dezinfectanților de mână sunt pe bază de alcool, de la 60 la 70 la sută, ceea ce le face inflamabile.

Avertismentul vine după ce pompierii din Western Lakes, Wisconsin au postat o fotografie care arată o ușă arsă din partea șoferului unei mașini. Cel mai probabil fotografia ilustrează un incident petrecut intr-o țară din America de Sud, unde frecvent sunt temperaturi de peste 40 gr C.


Deoarece este inflamabil, lăsarea dezinfectantului în lumina directă a soarelui într-o mașină fierbinte, ar putea încălzi sticla și  s-ar putea să explodeze.

Un pompier pensionat a spus că vaporii, de la sticlele de dezifectant tip pompiță sunt cei mai periculoși, deoarece se pot scurge și arde spontan.

Experții în domeniul sănătății ne-au încurajat luni de zile să folosim dezinfectarea mâinilor cu alcool sanitar, când suntem în afara casei și vrem să ne protejăm de pandemia coronavirusului.

Dar se dovedește că există un pericol ascuns în sticla de dezinfectant. Dacă este expus la lumina directă a soarelui, ar putea exploda, se poate aprinde astfel în interiorul unui vehicul așezat în lumina directă a soarelui, ceea ce ar putea deteriora grav vehiculul.

„Menținerea în mașină în timpul vremii călduroase a unui dezinfectant sanitar, expunerea la soare și, în special, să fie și alături de o flacără deschisă în timp ce tu fumai în autoturism sau la un grătar, în timp ce te bucuri de weekend la munte, poate duce la un dezastru”, se arată în postarea pompierilor.

Verificatorul brazilian Aos Fatos  a constatat că o mașină ar trebui să ajungă la o temperatură internă peste 300 de grade Celsius (572 grade Fahrenheit) pentru a provoca arderea dispozitivului de igienizare a mâinilor. Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Arizona, care privește mașinile parcate în căldură de vară, a constatat că temperaturile au depășit aproximativ 180 F (71,11 C) , potrivit raportului său.

Expertul Clay, Dave Cherrone, a spus că ar trebui să fiți totuși precauți cu igienizatorul de mână în mașinile fierbinți.

"Lucrul de care trebuie să vă faceți griji este că (dacă) se încălzește , alcoolul se poate evapora", a spus Cherrone.

Îți recomandă să ții sanitizatorul de mână cu tine, ca într-o poșetă sau ca pe o sticlă de apă.

„Când aveți de-a face cu ceva pe bază de alcool, ultimul lucru pe care îl doriți este să se întâmple ceva care ar fi putut fi evitat”, a adăugat el.

Se recomandă, de asemenea, să se usuce sanitizatorul de mână aproximativ un minut după aplicarea lui și înainte de a atinge altceva.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Patriarhul Daniel spune că vaccinul Covid va fi necesar, ca să poți să intri în Rai

Patriarhul Daniel a spus astăzi că Dumnezeu l-a informat despre o nouă cerință de a intra în Rai: toată lumea trebuie să primească vaccinul COVID-19 înainte de a intra pe porțile cerești. „Acest lucru este foarte important pentru mântuirea tuturor oamenilor de pe Pământ”, a explicat Patriarhul Daniel. „Știm că Dumnezeu îi lasă pe toți în Rai, pentru că El ne iubește pe toți și nu-i pasă  cu ce  fel de păcate ieșim din  această viață, dar trebuie să fim atenți la cel mai mare păcat pământesc dintre toate: să refuzăm vaccinul  COVIDUL -19. Dumnezeu m-a informat că El nu te va lăsa în Rai decât dacă ai primit ambele doze din acest vaccin, care este  foarte sigur. " Anunțul Patriarhului vine în timp ce liderii politici și guvernul  fac presiuni pentru ca cetățenii să accepte vaccinarea. Oamenii de știință au susținut că vaccinul nu este în niciun fel dăunător, pentru nimeni și nu vă poate transforma într-un zombie sau în altceva ciudat, prin modificarea ADN-ului strămoșesc. Pat

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila