Treceți la conținutul principal

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători
Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători.

Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.


În prezent, țările europene nu emit astfel de  documente, ceea ce ar presupune obligarea persoanei să fie testată pentru a vedea dacă are anticorpi.

Potrivit Euro News Weekly, Asociația Hotelierilor din Madrid (AEHM) are în vedere o certificare „Covid-19 Free Hotel”, care ar garanta că atât oaspeții, cât și personalul hotelului nu au virusul.Ministrul Turciei  Nuri Ersoy, a anunțat recent o nouă inițiativă pentru a asigura securitatea numeroaselor zone turistice din Turcia: se va lansa un sistem de certificare pentru zonele și facilitățile turistice Free Coronavirus, în scopul de a reînvia industria turistică. Este de așteptat ca situația să revină la normal până la sfârșitul lunii mai.Aeroporturile, restaurantele, hotelurile, siturile arheologice și muzeele vor fi redecorate în concordanță cu regulile de distanțare socială. El a adăugat că personalul și echipamentele medicale, inclusiv camerele termice, vor fi disponibile și gata la fața locului. Personalul va avea, de asemenea, un certificat Free COVID pentru a se asigura că riscurile pentru sănătate pot fi menținute fără echivoc.

Cum nu a fost încă explicat cum va funcționa acest sistem, se crede că oaspeții hotelului vor trebui să poată demonstra la rândul lor,  că nici ei nu au coronavirus pentru a putea rămâne: o brățară, un certificat sau un pașaport sanitar.

Multe alte țări interziceau călătorilor să intre în țară dacă nu aveau documente Free Covid, cu puțin timp înainte de a-și închide granițele din cauza pandemiei.

Thailanda a ordonat oricărui nerezidenți ca luna trecută să facă dovadă autorităților de sănătate că nu aveau virusul, ca să poată intra în țară. India a emis reglementări similare.

Aceleași măsuri ar putea fi reintroduse atunci când blocajele sunt ridicate lent, cum se face acum.

În timp ce medicii din Europa  nu oferă documente Free-Covid, o altă alternativă luată în considerare sunt Pasapoartele pentru Imunitate, care ar demonstra că titularul a avut Coronavirus și nu mai face acest lucru.

Secretarul Britanic al Sănătății, Matt Hancock, a explicat anterior: „Când știința va fi suficient de bună pentru a înțelege imunitatea, pe care oamenii o au după ce au avut boala, atunci vom căuta  să introducem ceva precum un certificat de imunitate sau poate o brățară de mână care spune: eu  am avut boală și sunt imun și nu o pot transmite și este foarte puțin probabil să o iau iar ”.

Claire Standley, profesor asistent la Centrul de Științe și Securitate Mondială a Sănătății din Georgetown, a declarat postului France24   că pot face teste de anticorpi care  sunt legați de coronavirus, dar ele nu sunt „suficient de exacte”.

În prezent sunt luate în seama alte măsuri pentru călători - de exemplu, Emirates a introdus recent un test de sânge obligatoriu pentru pasagerii care se îmbarcă într-un zbor.

Testul stabilește dacă pasagerul are coronavirus în doar 10 minute, deși compania aeriană nu a confirmat dacă călătorul va fi interzis la zbor, dacă refuză să facă testul.

Săptămâna trecută, Chile a declarat că va începe să emită „pașapoarte de sănătate” persoanelor considerate că s-au recuperat de boală.

Odată ce au fost examinați, prin prezența anticorpilor care-i fac imuni la virus, ei ar putea reintră la muncă în birouri sau fabrici, au spus oficialii.

În Suedia, care a ales să mențină deschise părți mari ale societății, unii oameni de știință cred că oamenii pot ajunge cu un nivel de imunitate mult mai ridicat, în comparație cu cei care trăiesc în alte țări unde sunt reglementări de izolare mai stricte.

Cu toate acestea, Anders Wallensten de la Agenția Suedeză de Sănătate Publică a declarat pentru BBC că nu se știe încă suficient despre imunitate.

„Vom ști mai multe cu cât mai multe persoane sunt testate pentru anticorpi, dar, de asemenea, cu cât trece mai mult timp și dacă sunt raportate mai multe cazuri de re-infecție ”, a spus el.

În Belgia, care are una dintre cele mai mari rate de deces pe cap de locuitor, dar intenționează să relaxeze treptat restricțiile de blocare începând cu 11 mai, un consilier guvernamental a declarat la BBC că s-a opus cu tărie ideii Pașapoartelor de Imunitate.

"Îmi displace faptul că le-am oferi oamenilor pașapoarte, unul verde sau unul roșu, în funcție de starea lor serologică", a spus profesorul virolog Marc Marc Ranst, membru al grupului de evaluare a riscurilor și Comitetului științific al Coronavirusului al Guvernului Belgian.

"Această măsură  va duce la confecționarea de falsuri, ceea ce va induce o infectarea cu rea-voință a oamenilor cu virusul. Aceasta nu este o idee bună, este chiar extrem de proastă" a continuat dl Ranst.

OMS a susținut că așa-numitele „certificate de imunitate” pot fi chiar dăunătoare, deoarece ar putea conduce oamenii să ignore sfaturile de sănătate publică și, prin urmare, să crească riscul de transmitere a bolii.

"În prezent, nu există dovezi că persoanele, care s-au recuperat de la Covid-19 și au anticorpi, sunt protejate de o a două infecție", a spus Organizația Mondiala a Sănătății într-o notă informativă, vineri.Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.