Treceți la conținutul principal

Doriti sa fiti informat cand apar stiri noi? Dati click "Imi place"!

PROMOTION 1

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători
Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători.

Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.


În prezent, țările europene nu emit astfel de  documente, ceea ce ar presupune obligarea persoanei să fie testată pentru a vedea dacă are anticorpi.

Potrivit Euro News Weekly, Asociația Hotelierilor din Madrid (AEHM) are în vedere o certificare „Covid-19 Free Hotel”, care ar garanta că atât oaspeții, cât și personalul hotelului nu au virusul.Ministrul Turciei  Nuri Ersoy, a anunțat recent o nouă inițiativă pentru a asigura securitatea numeroaselor zone turistice din Turcia: se va lansa un sistem de certificare pentru zonele și facilitățile turistice Free Coronavirus, în scopul de a reînvia industria turistică. Este de așteptat ca situația să revină la normal până la sfârșitul lunii mai.Aeroporturile, restaurantele, hotelurile, siturile arheologice și muzeele vor fi redecorate în concordanță cu regulile de distanțare socială. El a adăugat că personalul și echipamentele medicale, inclusiv camerele termice, vor fi disponibile și gata la fața locului. Personalul va avea, de asemenea, un certificat Free COVID pentru a se asigura că riscurile pentru sănătate pot fi menținute fără echivoc.

Cum nu a fost încă explicat cum va funcționa acest sistem, se crede că oaspeții hotelului vor trebui să poată demonstra la rândul lor,  că nici ei nu au coronavirus pentru a putea rămâne: o brățară, un certificat sau un pașaport sanitar.

Multe alte țări interziceau călătorilor să intre în țară dacă nu aveau documente Free Covid, cu puțin timp înainte de a-și închide granițele din cauza pandemiei.

Thailanda a ordonat oricărui nerezidenți ca luna trecută să facă dovadă autorităților de sănătate că nu aveau virusul, ca să poată intra în țară. India a emis reglementări similare.

Aceleași măsuri ar putea fi reintroduse atunci când blocajele sunt ridicate lent, cum se face acum.

În timp ce medicii din Europa  nu oferă documente Free-Covid, o altă alternativă luată în considerare sunt Pasapoartele pentru Imunitate, care ar demonstra că titularul a avut Coronavirus și nu mai face acest lucru.

Secretarul Britanic al Sănătății, Matt Hancock, a explicat anterior: „Când știința va fi suficient de bună pentru a înțelege imunitatea, pe care oamenii o au după ce au avut boala, atunci vom căuta  să introducem ceva precum un certificat de imunitate sau poate o brățară de mână care spune: eu  am avut boală și sunt imun și nu o pot transmite și este foarte puțin probabil să o iau iar ”.

Claire Standley, profesor asistent la Centrul de Științe și Securitate Mondială a Sănătății din Georgetown, a declarat postului France24   că pot face teste de anticorpi care  sunt legați de coronavirus, dar ele nu sunt „suficient de exacte”.

În prezent sunt luate în seama alte măsuri pentru călători - de exemplu, Emirates a introdus recent un test de sânge obligatoriu pentru pasagerii care se îmbarcă într-un zbor.

Testul stabilește dacă pasagerul are coronavirus în doar 10 minute, deși compania aeriană nu a confirmat dacă călătorul va fi interzis la zbor, dacă refuză să facă testul.

Săptămâna trecută, Chile a declarat că va începe să emită „pașapoarte de sănătate” persoanelor considerate că s-au recuperat de boală.

Odată ce au fost examinați, prin prezența anticorpilor care-i fac imuni la virus, ei ar putea reintră la muncă în birouri sau fabrici, au spus oficialii.

În Suedia, care a ales să mențină deschise părți mari ale societății, unii oameni de știință cred că oamenii pot ajunge cu un nivel de imunitate mult mai ridicat, în comparație cu cei care trăiesc în alte țări unde sunt reglementări de izolare mai stricte.

Cu toate acestea, Anders Wallensten de la Agenția Suedeză de Sănătate Publică a declarat pentru BBC că nu se știe încă suficient despre imunitate.

„Vom ști mai multe cu cât mai multe persoane sunt testate pentru anticorpi, dar, de asemenea, cu cât trece mai mult timp și dacă sunt raportate mai multe cazuri de re-infecție ”, a spus el.

În Belgia, care are una dintre cele mai mari rate de deces pe cap de locuitor, dar intenționează să relaxeze treptat restricțiile de blocare începând cu 11 mai, un consilier guvernamental a declarat la BBC că s-a opus cu tărie ideii Pașapoartelor de Imunitate.

"Îmi displace faptul că le-am oferi oamenilor pașapoarte, unul verde sau unul roșu, în funcție de starea lor serologică", a spus profesorul virolog Marc Marc Ranst, membru al grupului de evaluare a riscurilor și Comitetului științific al Coronavirusului al Guvernului Belgian.

"Această măsură  va duce la confecționarea de falsuri, ceea ce va induce o infectarea cu rea-voință a oamenilor cu virusul. Aceasta nu este o idee bună, este chiar extrem de proastă" a continuat dl Ranst.

OMS a susținut că așa-numitele „certificate de imunitate” pot fi chiar dăunătoare, deoarece ar putea conduce oamenii să ignore sfaturile de sănătate publică și, prin urmare, să crească riscul de transmitere a bolii.

"În prezent, nu există dovezi că persoanele, care s-au recuperat de la Covid-19 și au anticorpi, sunt protejate de o a două infecție", a spus Organizația Mondiala a Sănătății într-o notă informativă, vineri.PROMOTION 2

POSTĂRI POPULARE

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.