Treceți la conținutul principal

Gafă prezidențială: tratarea COVID 19 prin injectarea bolnavilor cu dezifectant și iradiere cu UVPreședintele SUA, Donald Trump, a fost blamat și ridiculizat  de comunitatea medicală, după ce a sugerat efectuarea de cercetări privind coronavirusul, care ar  putea fi tratat prin injectarea de dezinfectant în organism sau prin  iradierea  pacienților cu raze UlraViolet.


Unul dintre oficialii lui, câteva momente mai devreme, a spus că lumina soarelui și dezinfectantul sunt cunoscute pentru  ucid infecția. Pe acest fond au apărut și ideile cu injectarea de dezifectanti și expunerea la radiații UV.

Dar orice elev de școală știe  dezinfectanții sunt substanțe periculoase și pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate.

Chiar si expunerea la spirt sau clor  poate fi periculoasă pentru piele, ochi și sistemul respirator.

Pneumologul Dr. Vin Gupta a declarat pentru NBC News: „Această idee de a injecta sau ingera orice tip de produs de curățare în organism este iresponsabilă și periculoasă.

„Este o metodă obișnuită clasică pe care oamenii o folosesc, atunci când vor să se sinucidă.”

Loading...


Kashif Mahmood, medic din Charleston, Virginia de Vest, a replicat: „Ca medic, nu pot recomandă injectarea dezinfectantului în plămâni sau utilizarea radiațiilor UV din interiorul corpului pentru a trata Covid-19.

John Balmeș, un pulmonolog la Spitalul General Zuckerberg San Francisco, a avertizat că chiar și respirația aburilor proveniți de la înălbitorii pe baza de clor  poate provoca probleme de sănătate grave.
El a declarat pentru Bloomberg News: "Inhalarea înălbitorului de clor ar fi absolut cel mai rău lucru pentru plămâni. Căile respiratorii și plămânii nu sunt expuse nici măcar la un aerosol de dezinfectant.

„Nici măcar o diluare scăzută de înălbitor sau alcool izopropilic nu este sigur. Este un concept total ridicol."

Domnul Trump a mai recomandat în prealabil un alt medicament contra malariei, hidroxiclorochina, ca un posibil tratament pentru coronavirus. În această săptămână, un studiu asupra pacienților cu coronavirus dintr-un spital condus de guvernul american pentru veterani militari a găsit mai multe decese în rândul celor tratați cu hidroxicloroquina decât cei tratați cu îngrijire standard.

„Nu luați sfaturi medicale de la Trump” a avertizat Dr. Vin Gupta.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.