Treceți la conținutul principal

Patriarhul Daniel, viitorul Prim-Ministru al RomânieiDupă exprimarea votului  moțiunii de cenzură, care a dus la demiterea guvernului PNL condus de Ludovic Orban, partidele parlamentare au început discuții  pentru desemnarea unui nou premier.

Dl Marcel Ciolacu, președintele  PSD a declarat că va face la Cotroceni o propunere de premier neînregimentat politic, o personalitate a vieții publice din România, care să fie de nerefuzat de către Președintele Iohannis.

Surse din PSD susțin că persoana nominalizată va fi   Preafericitul părinte Daniel actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.  Modelul după care s-a inspirat Marcel Ciolacu este cel al Patriarhului Miron Cristea, care din februarie 1938  până martie 1939, a fost prim-ministru al României, într-o perioada foarte grea pentru țară, sfâșiată de lupte politice și dispute parlamentare nesfârșite. 

Loading...


Marcel Ciolacu a declarat: “Situația este dezastroasă în România. Biserica Ortodoxă a fost și este un reazem pentru țară, potrivit sondajelor de opinie încredera cetățenilor este foarte mare în acesta instituție și trebuie să implicăm credința și încrederea în Biserica neamului, în guvernarea țării”.

Patriarhul Daniel este cea mai potrivită persoană să conducă guvernul: un mare intelectual, cunoscător desăvârșit al științelor teologice, stăpânind la perfecție mai multe limbi străine, un admirabil conducător și administrator al treburilor bisericești, având relații strânse cu majoritatea capilor bisericești din țările Europei.

Discuții ale PSD cu Patriarhul ar putea avea loc în acestă după amiază: pentru a-l convinge să accepte nominalizarea s-ar putea invoca și interesul Bisericii pentru terminarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, parlamentarii PSD urmând a-l sprijini pe viitorul Premier în alocarea de fonduri mai mari din buget, pentru acest măreț obiectiv național.

Argumentul suprem al PSD este ca Dl Iohannis nu ar putea să refuze o astfel de nominalizare, personalitatea uriașă a Patriarhului neputând fi subiect de refuz.

"Vor fi  consecințe politice imediate, de pierdere de popularitate din partea Președintelui,  în cazul refuzului de a numi o personalitate de mare anvergură, capabilă să scoată țara din mâinile guvernului incompetent PNL, condus de  domnul Orban" a spus în încheiere Dl Ciolacu, ștergându-și cu dosul palmei o lacrimă, dupa modelul marelui maestru în ale politicii, Dl Traian Băsescu.


Notificari stiri noi, dati click "Imi place"!

Loading...

Postari populare

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman.
Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie, sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar.

"Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.


Invitată să localizeze Kuweitul pe o hartă, Prim-ministrul Dăncilă a arătat spre Koreea

Încercând la o conferință de presă să-și demonstreze cunoștințele și să facă uitate ultimele gafe, șeful guvernului Dna Viorica Dăncilă, a dat iarași greș, fiind incapabilă să identifice pe o hartă a lumii, Kuweitul de unde  tocmai  venise dintr-o vizită oficială.

A dat in judecată ENEL deoarece a rămas gravidă dupa instalarea unui contor inteligent

O tânără din  Covasna acuză compania ENEL, pretinzând că ar fi rămas gravidă după instalarea în locuința sa a unui contor inteligent  de energie electrică.