Treceți la conținutul principal

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman


Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.


Serviciul de Urgență  SMURD din Alexandria a fost chemat la față locului pentru a acorda prim-ajutor și a încerca să readucă la viață balena, din momentul în care fermierul a sunat la 112. El a crezut că balena a fost lăsată acolo de tinerii satului care au vrut să-i facă o farsă. 

Cu toate acestea, Poliția alertată de îndată a respins rapid această posibilitate, deoarece nu a găsit urme de vehicule sau mașini în jurul animalului, care ar fi putut să o transporte. Poliția recunoaște că momentan nu are nicio idee despre modul în care un mamifer marin ar fi putut ajunge pe proprietatea domnului Grozăvescu.

Loading...


O echipă de biologi de la Universitatea de Stiinte și Inginerie Valahia din Alexandria a fost deja chemată la față locului pentru a examina corpul balenei și  a efectua diverse teste și analize înainte ca rămășițele balenei să fie eliminate de pe  proprietatea domnului Grozăvescu. 

Oamenii de știință încearcă să determine dacă animalul, din cauza schimbărilor climatice și-ar fi putut pierde simțul de orientare, ar fi putut să urce pe fluviul Dunărea, venind din Marea Neagră,  apoi să intre Lacul Suhaiu din zona,  aflat la câțiva kilometri de fermă.


"Trebuie să recunoaștem că acest caz este foarte ciudat", a spus dl Secretar de stat Raed Arafat șeful SMURD. "Este cu siguranță prima dată când am văzut ceva asa de mare în zonă și avem foarte puține informații în acest moment despre cum a ajuns acolo balena, pe care din păcate nu am reușit să o resuscităm, deși echipele de urgență au ajuns la 4 minute de la apel în zonă, folosind un elicopter "

Diferitele forțe ale poliției din regiune solicită publicului să raporteze orice informații care ar putea fi utile pentru a rezolva acest caz ciudat. Oricine ar putea avea informații despre acest caz este rugat să contacteze Poliția din Alexandria, care se ocupă de anchetă.

Notificari stiri noi, dati click "Imi place"!

Loading...

Postari populare

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman.
Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie, sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar.

"Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.


Invitată să localizeze Kuweitul pe o hartă, Prim-ministrul Dăncilă a arătat spre Koreea

Încercând la o conferință de presă să-și demonstreze cunoștințele și să facă uitate ultimele gafe, șeful guvernului Dna Viorica Dăncilă, a dat iarași greș, fiind incapabilă să identifice pe o hartă a lumii, Kuweitul de unde  tocmai  venise dintr-o vizită oficială.

A dat in judecată ENEL deoarece a rămas gravidă dupa instalarea unui contor inteligent

O tânără din  Covasna acuză compania ENEL, pretinzând că ar fi rămas gravidă după instalarea în locuința sa a unui contor inteligent  de energie electrică.