Treceți la conținutul principal

Logodnica președintelui Dragnea, spionată de un agent rus


Un spion rus este acuzat că a încercat să monteze microfoane în casa logodnicei președintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru ca serviciul secret rusesc FSB să îl poată spiona pe liderul cel mai bine informat din România.


Mai exact, surse anonime din SRI care se ocupă de acest caz, au lăsat de înțeles că spionul de la Moscova a încercat să recruteze mai multe persoane din preajma liderului PSD și a logodnicei sale, care să instaleze aparate de înregistrare în casa si biroul acestuia.

Sursele  nu au făcut publică identitatea exactă a suspectului, spunând doar că este un agent al serviciul secret FSB, succesorul KGB. Cetățeanul rus, posesor al unui pașaport fals, poate fi acuzat de spionaj, fals în acte și trecerea ilegală a frontierei, potrivit unor surse judiciare.

Loading...


Acesta încerca să recruteze persoane apropiate de cei doi, în scopul de a "instala dispozitive speciale de ascultare" în casa  iubitei șefului PSD, omul care conduce de facto România, se mai arată în documentul anchetatorilor.

Deși cetățeanul rus se află în atenția serviciilor secrete din decembrie 2018,  SRI a făcut public cazul abia acum, în momentul când se discută bugetul pe anul 2019 al serviciilor de informații. În acest context există suspiciuni  că știrea este de fapt o manevră a serviciilor secrete, care oferă astfel argumente pentru a obține mai multe fonduri bugetare pentru acest an.

Intoxicare sau nu, acesta este doar unul din numeroasele cazuri de spionaj ale agenților ruși în statele NATO din estul Europei, pe fondul unei atmosfere tot mai tensionate în regiune.

Spionul rus prins de SRI ar fi  încercat să instaleze aparatură de ascultare cu scopul de a obține informații secrete și sensibile despre mandatul României  la președinția Uniunii Europene, asigurat în primul semestru al anului 2019, anunță sursele amintite. 

În acest context este vizat  și premierul țării, Viorica Dăncilă, care a și fost avertizată de SRI despre posibile acțiuni de spionaj ale unor servicii secrete, îndreptate împotriva sa ori ale ministrilor din cabinet, pe fondul asigurarii de către guvernul Romaniei a Președenției Uniunii Europene.

SRI l-ar fi anunțat pe premier că de un mare interes pentru Moscova este informarea  făcută la Bruxelles de Ministrul Agriculturii, Petre Daea privind acțiunile distructive ale cormoranilor din Delta Dunării. Problema este de mare sensibilitate pentru Putin, care este foarte interesat să afle cat mai multe detalii, în perspectiva folosirii de catre Rusia a cormoranilor ca armă de luptă biologică.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Patriarhul Daniel spune că vaccinul Covid va fi necesar, ca să poți să intri în Rai

Patriarhul Daniel a spus astăzi că Dumnezeu l-a informat despre o nouă cerință de a intra în Rai: toată lumea trebuie să primească vaccinul COVID-19 înainte de a intra pe porțile cerești. „Acest lucru este foarte important pentru mântuirea tuturor oamenilor de pe Pământ”, a explicat Patriarhul Daniel. „Știm că Dumnezeu îi lasă pe toți în Rai, pentru că El ne iubește pe toți și nu-i pasă  cu ce  fel de păcate ieșim din  această viață, dar trebuie să fim atenți la cel mai mare păcat pământesc dintre toate: să refuzăm vaccinul  COVIDUL -19. Dumnezeu m-a informat că El nu te va lăsa în Rai decât dacă ai primit ambele doze din acest vaccin, care este  foarte sigur. " Anunțul Patriarhului vine în timp ce liderii politici și guvernul  fac presiuni pentru ca cetățenii să accepte vaccinarea. Oamenii de știință au susținut că vaccinul nu este în niciun fel dăunător, pentru nimeni și nu vă poate transforma într-un zombie sau în altceva ciudat, prin modificarea ADN-ului strămoșesc. Pat

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila