Treceți la conținutul principal

Logodnica președintelui Dragnea, spionată de un agent rus


Un spion rus este acuzat că a încercat să monteze microfoane în casa logodnicei președintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru ca serviciul secret rusesc FSB să îl poată spiona pe liderul cel mai bine informat din România.


Mai exact, surse anonime din SRI care se ocupă de acest caz, au lăsat de înțeles că spionul de la Moscova a încercat să recruteze mai multe persoane din preajma liderului PSD și a logodnicei sale, care să instaleze aparate de înregistrare în casa si biroul acestuia.

Sursele  nu au făcut publică identitatea exactă a suspectului, spunând doar că este un agent al serviciul secret FSB, succesorul KGB. Cetățeanul rus, posesor al unui pașaport fals, poate fi acuzat de spionaj, fals în acte și trecerea ilegală a frontierei, potrivit unor surse judiciare.

Loading...


Acesta încerca să recruteze persoane apropiate de cei doi, în scopul de a "instala dispozitive speciale de ascultare" în casa  iubitei șefului PSD, omul care conduce de facto România, se mai arată în documentul anchetatorilor.

Deși cetățeanul rus se află în atenția serviciilor secrete din decembrie 2018,  SRI a făcut public cazul abia acum, în momentul când se discută bugetul pe anul 2019 al serviciilor de informații. În acest context există suspiciuni  că știrea este de fapt o manevră a serviciilor secrete, care oferă astfel argumente pentru a obține mai multe fonduri bugetare pentru acest an.

Intoxicare sau nu, acesta este doar unul din numeroasele cazuri de spionaj ale agenților ruși în statele NATO din estul Europei, pe fondul unei atmosfere tot mai tensionate în regiune.

Spionul rus prins de SRI ar fi  încercat să instaleze aparatură de ascultare cu scopul de a obține informații secrete și sensibile despre mandatul României  la președinția Uniunii Europene, asigurat în primul semestru al anului 2019, anunță sursele amintite. 

În acest context este vizat  și premierul țării, Viorica Dăncilă, care a și fost avertizată de SRI despre posibile acțiuni de spionaj ale unor servicii secrete, îndreptate împotriva sa ori ale ministrilor din cabinet, pe fondul asigurarii de către guvernul Romaniei a Președenției Uniunii Europene.

SRI l-ar fi anunțat pe premier că de un mare interes pentru Moscova este informarea  făcută la Bruxelles de Ministrul Agriculturii, Petre Daea privind acțiunile distructive ale cormoranilor din Delta Dunării. Problema este de mare sensibilitate pentru Putin, care este foarte interesat să afle cat mai multe detalii, în perspectiva folosirii de catre Rusia a cormoranilor ca armă de luptă biologică.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.