Treceți la conținutul principal

Logodnica președintelui Dragnea, spionată de un agent rus


Un spion rus este acuzat că a încercat să monteze microfoane în casa logodnicei președintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru ca serviciul secret rusesc FSB să îl poată spiona pe liderul cel mai bine informat din România.


Mai exact, surse anonime din SRI care se ocupă de acest caz, au lăsat de înțeles că spionul de la Moscova a încercat să recruteze mai multe persoane din preajma liderului PSD și a logodnicei sale, care să instaleze aparate de înregistrare în casa si biroul acestuia.

Sursele  nu au făcut publică identitatea exactă a suspectului, spunând doar că este un agent al serviciul secret FSB, succesorul KGB. Cetățeanul rus, posesor al unui pașaport fals, poate fi acuzat de spionaj, fals în acte și trecerea ilegală a frontierei, potrivit unor surse judiciare.

Loading...


Acesta încerca să recruteze persoane apropiate de cei doi, în scopul de a "instala dispozitive speciale de ascultare" în casa  iubitei șefului PSD, omul care conduce de facto România, se mai arată în documentul anchetatorilor.

Deși cetățeanul rus se află în atenția serviciilor secrete din decembrie 2018,  SRI a făcut public cazul abia acum, în momentul când se discută bugetul pe anul 2019 al serviciilor de informații. În acest context există suspiciuni  că știrea este de fapt o manevră a serviciilor secrete, care oferă astfel argumente pentru a obține mai multe fonduri bugetare pentru acest an.

Intoxicare sau nu, acesta este doar unul din numeroasele cazuri de spionaj ale agenților ruși în statele NATO din estul Europei, pe fondul unei atmosfere tot mai tensionate în regiune.

Spionul rus prins de SRI ar fi  încercat să instaleze aparatură de ascultare cu scopul de a obține informații secrete și sensibile despre mandatul României  la președinția Uniunii Europene, asigurat în primul semestru al anului 2019, anunță sursele amintite. 

În acest context este vizat  și premierul țării, Viorica Dăncilă, care a și fost avertizată de SRI despre posibile acțiuni de spionaj ale unor servicii secrete, îndreptate împotriva sa ori ale ministrilor din cabinet, pe fondul asigurarii de către guvernul Romaniei a Președenției Uniunii Europene.

SRI l-ar fi anunțat pe premier că de un mare interes pentru Moscova este informarea  făcută la Bruxelles de Ministrul Agriculturii, Petre Daea privind acțiunile distructive ale cormoranilor din Delta Dunării. Problema este de mare sensibilitate pentru Putin, care este foarte interesat să afle cat mai multe detalii, în perspectiva folosirii de catre Rusia a cormoranilor ca armă de luptă biologică.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.