Treceți la conținutul principal

Pentru știri noi, dati click "Imi place"!

Logodnica președintelui Dragnea, spionată de un agent rus


Un spion rus este acuzat că a încercat să monteze microfoane în casa logodnicei președintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru ca serviciul secret rusesc FSB să îl poată spiona pe liderul cel mai bine informat din România.


Mai exact, surse anonime din SRI care se ocupă de acest caz, au lăsat de înțeles că spionul de la Moscova a încercat să recruteze mai multe persoane din preajma liderului PSD și a logodnicei sale, care să instaleze aparate de înregistrare în casa si biroul acestuia.

Sursele  nu au făcut publică identitatea exactă a suspectului, spunând doar că este un agent al serviciul secret FSB, succesorul KGB. Cetățeanul rus, posesor al unui pașaport fals, poate fi acuzat de spionaj, fals în acte și trecerea ilegală a frontierei, potrivit unor surse judiciare.

Loading...


Acesta încerca să recruteze persoane apropiate de cei doi, în scopul de a "instala dispozitive speciale de ascultare" în casa  iubitei șefului PSD, omul care conduce de facto România, se mai arată în documentul anchetatorilor.

Deși cetățeanul rus se află în atenția serviciilor secrete din decembrie 2018,  SRI a făcut public cazul abia acum, în momentul când se discută bugetul pe anul 2019 al serviciilor de informații. În acest context există suspiciuni  că știrea este de fapt o manevră a serviciilor secrete, care oferă astfel argumente pentru a obține mai multe fonduri bugetare pentru acest an.

Intoxicare sau nu, acesta este doar unul din numeroasele cazuri de spionaj ale agenților ruși în statele NATO din estul Europei, pe fondul unei atmosfere tot mai tensionate în regiune.

Spionul rus prins de SRI ar fi  încercat să instaleze aparatură de ascultare cu scopul de a obține informații secrete și sensibile despre mandatul României  la președinția Uniunii Europene, asigurat în primul semestru al anului 2019, anunță sursele amintite. 

În acest context este vizat  și premierul țării, Viorica Dăncilă, care a și fost avertizată de SRI despre posibile acțiuni de spionaj ale unor servicii secrete, îndreptate împotriva sa ori ale ministrilor din cabinet, pe fondul asigurarii de către guvernul Romaniei a Președenției Uniunii Europene.

SRI l-ar fi anunțat pe premier că de un mare interes pentru Moscova este informarea  făcută la Bruxelles de Ministrul Agriculturii, Petre Daea privind acțiunile distructive ale cormoranilor din Delta Dunării. Problema este de mare sensibilitate pentru Putin, care este foarte interesat să afle cat mai multe detalii, în perspectiva folosirii de catre Rusia a cormoranilor ca armă de luptă biologică.

POSTĂRI POPULARE

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-line

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Legea "un copil", din China în România

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Confundând gelul sanitar cu termometrul, o vânzătoare a fost surprinsă pulverizând un client în față cu dezinfectant de mâini