Treceți la conținutul principal

Logodnica președintelui Dragnea, spionată de un agent rus


Un spion rus este acuzat că a încercat să monteze microfoane în casa logodnicei președintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru ca serviciul secret rusesc FSB să îl poată spiona pe liderul cel mai bine informat din România.


Mai exact, surse anonime din SRI care se ocupă de acest caz, au lăsat de înțeles că spionul de la Moscova a încercat să recruteze mai multe persoane din preajma liderului PSD și a logodnicei sale, care să instaleze aparate de înregistrare în casa si biroul acestuia.

Sursele  nu au făcut publică identitatea exactă a suspectului, spunând doar că este un agent al serviciul secret FSB, succesorul KGB. Cetățeanul rus, posesor al unui pașaport fals, poate fi acuzat de spionaj, fals în acte și trecerea ilegală a frontierei, potrivit unor surse judiciare.

Loading...


Acesta încerca să recruteze persoane apropiate de cei doi, în scopul de a "instala dispozitive speciale de ascultare" în casa  iubitei șefului PSD, omul care conduce de facto România, se mai arată în documentul anchetatorilor.

Deși cetățeanul rus se află în atenția serviciilor secrete din decembrie 2018,  SRI a făcut public cazul abia acum, în momentul când se discută bugetul pe anul 2019 al serviciilor de informații. În acest context există suspiciuni  că știrea este de fapt o manevră a serviciilor secrete, care oferă astfel argumente pentru a obține mai multe fonduri bugetare pentru acest an.

Intoxicare sau nu, acesta este doar unul din numeroasele cazuri de spionaj ale agenților ruși în statele NATO din estul Europei, pe fondul unei atmosfere tot mai tensionate în regiune.

Spionul rus prins de SRI ar fi  încercat să instaleze aparatură de ascultare cu scopul de a obține informații secrete și sensibile despre mandatul României  la președinția Uniunii Europene, asigurat în primul semestru al anului 2019, anunță sursele amintite. 

În acest context este vizat  și premierul țării, Viorica Dăncilă, care a și fost avertizată de SRI despre posibile acțiuni de spionaj ale unor servicii secrete, îndreptate împotriva sa ori ale ministrilor din cabinet, pe fondul asigurarii de către guvernul Romaniei a Președenției Uniunii Europene.

SRI l-ar fi anunțat pe premier că de un mare interes pentru Moscova este informarea  făcută la Bruxelles de Ministrul Agriculturii, Petre Daea privind acțiunile distructive ale cormoranilor din Delta Dunării. Problema este de mare sensibilitate pentru Putin, care este foarte interesat să afle cat mai multe detalii, în perspectiva folosirii de catre Rusia a cormoranilor ca armă de luptă biologică.

Notificari stiri noi, dati click "Imi place"!

Loading...

Postari populare

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman.
Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie, sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar.

"Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.


Invitată să localizeze Kuweitul pe o hartă, Prim-ministrul Dăncilă a arătat spre Koreea

Încercând la o conferință de presă să-și demonstreze cunoștințele și să facă uitate ultimele gafe, șeful guvernului Dna Viorica Dăncilă, a dat iarași greș, fiind incapabilă să identifice pe o hartă a lumii, Kuweitul de unde  tocmai  venise dintr-o vizită oficială.

A dat in judecată ENEL deoarece a rămas gravidă dupa instalarea unui contor inteligent

O tânără din  Covasna acuză compania ENEL, pretinzând că ar fi rămas gravidă după instalarea în locuința sa a unui contor inteligent  de energie electrică.