Treceți la conținutul principal

Lupta cu abandonul școlar: interzicerea numelui Dorel


Guvernul coaliției PSD-ALDE a dezvăluit în această dimineață primul element al politicii sale de reducere a abandonului școlar: interzicerea totală și definitivă a numelui Dorel.

Însoțită de Premierul Vasilica Viorica Dăncilă, Ministrul Educației din guvern, Ecaterina Andronescu a anunțat lansarea unui proiect-pilot de interzicere ca noii părinți să-și boteze copiii cu numele Dorel, începând din  ianuarie 2019.

Această măsură ar viza creșterea ratei de absolvire a elevilor, care este în prezent din ce în ce mai mică, pe când rata de abandon școlar este din ce în ce mai mare.

Loading...


Potrivit Ministrului Andronescu, acesta este un pas esențial care trebuia făcut în urmă cu mai multi ani.

“Este unul dintre cele mai cunoscute personaje din România, depăşindu-l în faimă pe celebrul Bulă. Dorel este pricina necazurilor noastre cotidiene. Ne sparge ţevile de apă, ne distruge asfaltul de pe şosele, ne lasă fără lumină sau fără gaze”, dar toate vor înceta odată cu această nouă lege de interzicere a atribuirii acestui nume. 

Conform estimărilor ministerului, această măsură ar putea duce la o scădere semnificativă a abandonului școlar între 60% și 70% în decurs de 15 ani.

Proiectul ar putea fi extins și la alte nume precum Bulă, Lenuța sau Bănel din toamna anului 2021.

"A trecut prea mult de când sistemul nostru educațional a promovat mediocritatea și ne-a condus la fund.  Am terminat cu  aducerea tuturor elevilor noștri la nivelul lui Dorel. "

Dna premier Dăncilă a confirmat că ministrul educației a avut din partea sa "un sprijin ferm" pe această temă și că lupta împotriva abandonului școlar este o prioritate pentru guvernul său.

Ministrul Educației  dna Ecaterina Andronescu spune că efectele acestei legi vor fi resimțite încă din 2022, când numele Dorel va începe treptat să dispară din școli.

Guvernul PSD-ALDE intenționează să adopte o ordonață de urgență  privind reglementarea interzicerii acestui nume în luna ianuarie 2019.

Ministrul Andronescu asigură că proiectul de lege va include o "clauză a bunicului" care va permite oamenilor deja numiți Dorel să-și perpetueze numele catre nepot.

Nu exclude  nici posibilitatea de a se oferi un credit fiscal sau chiar o compensație financiară tuturor cetățenilor numiți Dorel, care acceptă schimbarea numelui lor, arătând că se poartă discuții cu Ministerul de Finanțe de a se acorda compensații mergând până la 4.000 de euro.

Notificari stiri noi, dati click "Imi place"!

Loading...

Postari populare

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman.
Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie, sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar.

"Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.


Invitată să localizeze Kuweitul pe o hartă, Prim-ministrul Dăncilă a arătat spre Koreea

Încercând la o conferință de presă să-și demonstreze cunoștințele și să facă uitate ultimele gafe, șeful guvernului Dna Viorica Dăncilă, a dat iarași greș, fiind incapabilă să identifice pe o hartă a lumii, Kuweitul de unde  tocmai  venise dintr-o vizită oficială.

A dat in judecată ENEL deoarece a rămas gravidă dupa instalarea unui contor inteligent

O tânără din  Covasna acuză compania ENEL, pretinzând că ar fi rămas gravidă după instalarea în locuința sa a unui contor inteligent  de energie electrică.