Treceți la conținutul principal

Lupta cu abandonul școlar: interzicerea numelui Dorel


Guvernul coaliției PSD-ALDE a dezvăluit în această dimineață primul element al politicii sale de reducere a abandonului școlar: interzicerea totală și definitivă a numelui Dorel.

Însoțită de Premierul Vasilica Viorica Dăncilă, Ministrul Educației din guvern, Ecaterina Andronescu a anunțat lansarea unui proiect-pilot de interzicere ca noii părinți să-și boteze copiii cu numele Dorel, începând din  ianuarie 2019.

Această măsură ar viza creșterea ratei de absolvire a elevilor, care este în prezent din ce în ce mai mică, pe când rata de abandon școlar este din ce în ce mai mare.

Loading...


Potrivit Ministrului Andronescu, acesta este un pas esențial care trebuia făcut în urmă cu mai multi ani.

“Este unul dintre cele mai cunoscute personaje din România, depăşindu-l în faimă pe celebrul Bulă. Dorel este pricina necazurilor noastre cotidiene. Ne sparge ţevile de apă, ne distruge asfaltul de pe şosele, ne lasă fără lumină sau fără gaze”, dar toate vor înceta odată cu această nouă lege de interzicere a atribuirii acestui nume. 

Conform estimărilor ministerului, această măsură ar putea duce la o scădere semnificativă a abandonului școlar între 60% și 70% în decurs de 15 ani.

Proiectul ar putea fi extins și la alte nume precum Bulă, Lenuța sau Bănel din toamna anului 2021.

"A trecut prea mult de când sistemul nostru educațional a promovat mediocritatea și ne-a condus la fund.  Am terminat cu  aducerea tuturor elevilor noștri la nivelul lui Dorel. "

Dna premier Dăncilă a confirmat că ministrul educației a avut din partea sa "un sprijin ferm" pe această temă și că lupta împotriva abandonului școlar este o prioritate pentru guvernul său.

Ministrul Educației  dna Ecaterina Andronescu spune că efectele acestei legi vor fi resimțite încă din 2022, când numele Dorel va începe treptat să dispară din școli.

Guvernul PSD-ALDE intenționează să adopte o ordonață de urgență  privind reglementarea interzicerii acestui nume în luna ianuarie 2019.

Ministrul Andronescu asigură că proiectul de lege va include o "clauză a bunicului" care va permite oamenilor deja numiți Dorel să-și perpetueze numele catre nepot.

Nu exclude  nici posibilitatea de a se oferi un credit fiscal sau chiar o compensație financiară tuturor cetățenilor numiți Dorel, care acceptă schimbarea numelui lor, arătând că se poartă discuții cu Ministerul de Finanțe de a se acorda compensații mergând până la 4.000 de euro.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.