Treceți la conținutul principal

Lupta cu abandonul școlar: interzicerea numelui Dorel


Guvernul coaliției PSD-ALDE a dezvăluit în această dimineață primul element al politicii sale de reducere a abandonului școlar: interzicerea totală și definitivă a numelui Dorel.

Însoțită de Premierul Vasilica Viorica Dăncilă, Ministrul Educației din guvern, Ecaterina Andronescu a anunțat lansarea unui proiect-pilot de interzicere ca noii părinți să-și boteze copiii cu numele Dorel, începând din  ianuarie 2019.

Această măsură ar viza creșterea ratei de absolvire a elevilor, care este în prezent din ce în ce mai mică, pe când rata de abandon școlar este din ce în ce mai mare.

Loading...


Potrivit Ministrului Andronescu, acesta este un pas esențial care trebuia făcut în urmă cu mai multi ani.

“Este unul dintre cele mai cunoscute personaje din România, depăşindu-l în faimă pe celebrul Bulă. Dorel este pricina necazurilor noastre cotidiene. Ne sparge ţevile de apă, ne distruge asfaltul de pe şosele, ne lasă fără lumină sau fără gaze”, dar toate vor înceta odată cu această nouă lege de interzicere a atribuirii acestui nume. 

Conform estimărilor ministerului, această măsură ar putea duce la o scădere semnificativă a abandonului școlar între 60% și 70% în decurs de 15 ani.

Proiectul ar putea fi extins și la alte nume precum Bulă, Lenuța sau Bănel din toamna anului 2021.

"A trecut prea mult de când sistemul nostru educațional a promovat mediocritatea și ne-a condus la fund.  Am terminat cu  aducerea tuturor elevilor noștri la nivelul lui Dorel. "

Dna premier Dăncilă a confirmat că ministrul educației a avut din partea sa "un sprijin ferm" pe această temă și că lupta împotriva abandonului școlar este o prioritate pentru guvernul său.

Ministrul Educației  dna Ecaterina Andronescu spune că efectele acestei legi vor fi resimțite încă din 2022, când numele Dorel va începe treptat să dispară din școli.

Guvernul PSD-ALDE intenționează să adopte o ordonață de urgență  privind reglementarea interzicerii acestui nume în luna ianuarie 2019.

Ministrul Andronescu asigură că proiectul de lege va include o "clauză a bunicului" care va permite oamenilor deja numiți Dorel să-și perpetueze numele catre nepot.

Nu exclude  nici posibilitatea de a se oferi un credit fiscal sau chiar o compensație financiară tuturor cetățenilor numiți Dorel, care acceptă schimbarea numelui lor, arătând că se poartă discuții cu Ministerul de Finanțe de a se acorda compensații mergând până la 4.000 de euro.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Patriarhul Daniel spune că vaccinul Covid va fi necesar, ca să poți să intri în Rai

Patriarhul Daniel a spus astăzi că Dumnezeu l-a informat despre o nouă cerință de a intra în Rai: toată lumea trebuie să primească vaccinul COVID-19 înainte de a intra pe porțile cerești. „Acest lucru este foarte important pentru mântuirea tuturor oamenilor de pe Pământ”, a explicat Patriarhul Daniel. „Știm că Dumnezeu îi lasă pe toți în Rai, pentru că El ne iubește pe toți și nu-i pasă  cu ce  fel de păcate ieșim din  această viață, dar trebuie să fim atenți la cel mai mare păcat pământesc dintre toate: să refuzăm vaccinul  COVIDUL -19. Dumnezeu m-a informat că El nu te va lăsa în Rai decât dacă ai primit ambele doze din acest vaccin, care este  foarte sigur. " Anunțul Patriarhului vine în timp ce liderii politici și guvernul  fac presiuni pentru ca cetățenii să accepte vaccinarea. Oamenii de știință au susținut că vaccinul nu este în niciun fel dăunător, pentru nimeni și nu vă poate transforma într-un zombie sau în altceva ciudat, prin modificarea ADN-ului strămoșesc. Pat

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila