Treceți la conținutul principal

Lupta cu abandonul școlar: interzicerea numelui Dorel


Guvernul coaliției PSD-ALDE a dezvăluit în această dimineață primul element al politicii sale de reducere a abandonului școlar: interzicerea totală și definitivă a numelui Dorel.

Însoțită de Premierul Vasilica Viorica Dăncilă, Ministrul Educației din guvern, Ecaterina Andronescu a anunțat lansarea unui proiect-pilot de interzicere ca noii părinți să-și boteze copiii cu numele Dorel, începând din  ianuarie 2019.

Această măsură ar viza creșterea ratei de absolvire a elevilor, care este în prezent din ce în ce mai mică, pe când rata de abandon școlar este din ce în ce mai mare.

Loading...


Potrivit Ministrului Andronescu, acesta este un pas esențial care trebuia făcut în urmă cu mai multi ani.

“Este unul dintre cele mai cunoscute personaje din România, depăşindu-l în faimă pe celebrul Bulă. Dorel este pricina necazurilor noastre cotidiene. Ne sparge ţevile de apă, ne distruge asfaltul de pe şosele, ne lasă fără lumină sau fără gaze”, dar toate vor înceta odată cu această nouă lege de interzicere a atribuirii acestui nume. 

Conform estimărilor ministerului, această măsură ar putea duce la o scădere semnificativă a abandonului școlar între 60% și 70% în decurs de 15 ani.

Proiectul ar putea fi extins și la alte nume precum Bulă, Lenuța sau Bănel din toamna anului 2021.

"A trecut prea mult de când sistemul nostru educațional a promovat mediocritatea și ne-a condus la fund.  Am terminat cu  aducerea tuturor elevilor noștri la nivelul lui Dorel. "

Dna premier Dăncilă a confirmat că ministrul educației a avut din partea sa "un sprijin ferm" pe această temă și că lupta împotriva abandonului școlar este o prioritate pentru guvernul său.

Ministrul Educației  dna Ecaterina Andronescu spune că efectele acestei legi vor fi resimțite încă din 2022, când numele Dorel va începe treptat să dispară din școli.

Guvernul PSD-ALDE intenționează să adopte o ordonață de urgență  privind reglementarea interzicerii acestui nume în luna ianuarie 2019.

Ministrul Andronescu asigură că proiectul de lege va include o "clauză a bunicului" care va permite oamenilor deja numiți Dorel să-și perpetueze numele catre nepot.

Nu exclude  nici posibilitatea de a se oferi un credit fiscal sau chiar o compensație financiară tuturor cetățenilor numiți Dorel, care acceptă schimbarea numelui lor, arătând că se poartă discuții cu Ministerul de Finanțe de a se acorda compensații mergând până la 4.000 de euro.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.