Treceți la conținutul principal

Doriti sa fiti informat cand apar stiri noi? Dati click "Imi place"!

PROMOTION 1

Lupta cu abandonul școlar: interzicerea numelui Dorel


Guvernul coaliției PSD-ALDE a dezvăluit în această dimineață primul element al politicii sale de reducere a abandonului școlar: interzicerea totală și definitivă a numelui Dorel.

Însoțită de Premierul Vasilica Viorica Dăncilă, Ministrul Educației din guvern, Ecaterina Andronescu a anunțat lansarea unui proiect-pilot de interzicere ca noii părinți să-și boteze copiii cu numele Dorel, începând din  ianuarie 2019.

Această măsură ar viza creșterea ratei de absolvire a elevilor, care este în prezent din ce în ce mai mică, pe când rata de abandon școlar este din ce în ce mai mare.

Loading...


Potrivit Ministrului Andronescu, acesta este un pas esențial care trebuia făcut în urmă cu mai multi ani.

“Este unul dintre cele mai cunoscute personaje din România, depăşindu-l în faimă pe celebrul Bulă. Dorel este pricina necazurilor noastre cotidiene. Ne sparge ţevile de apă, ne distruge asfaltul de pe şosele, ne lasă fără lumină sau fără gaze”, dar toate vor înceta odată cu această nouă lege de interzicere a atribuirii acestui nume. 

Conform estimărilor ministerului, această măsură ar putea duce la o scădere semnificativă a abandonului școlar între 60% și 70% în decurs de 15 ani.

Proiectul ar putea fi extins și la alte nume precum Bulă, Lenuța sau Bănel din toamna anului 2021.

"A trecut prea mult de când sistemul nostru educațional a promovat mediocritatea și ne-a condus la fund.  Am terminat cu  aducerea tuturor elevilor noștri la nivelul lui Dorel. "

Dna premier Dăncilă a confirmat că ministrul educației a avut din partea sa "un sprijin ferm" pe această temă și că lupta împotriva abandonului școlar este o prioritate pentru guvernul său.

Ministrul Educației  dna Ecaterina Andronescu spune că efectele acestei legi vor fi resimțite încă din 2022, când numele Dorel va începe treptat să dispară din școli.

Guvernul PSD-ALDE intenționează să adopte o ordonață de urgență  privind reglementarea interzicerii acestui nume în luna ianuarie 2019.

Ministrul Andronescu asigură că proiectul de lege va include o "clauză a bunicului" care va permite oamenilor deja numiți Dorel să-și perpetueze numele catre nepot.

Nu exclude  nici posibilitatea de a se oferi un credit fiscal sau chiar o compensație financiară tuturor cetățenilor numiți Dorel, care acceptă schimbarea numelui lor, arătând că se poartă discuții cu Ministerul de Finanțe de a se acorda compensații mergând până la 4.000 de euro.

PROMOTION 2

POSTĂRI POPULARE

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.