Treceți la conținutul principal

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 aniEste posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.
De fapt, tânărul din Rm.Vâlcea, cunoscut și ca orașul hackeri-lor, șomer, dar foarte priceput la computere, a creat o cartelă care să-i permită să comande la terminalele automate ale restaurantelor McDonald's, dar fără plată. 

Loading...


Procesul este simplu, Mateiaș își alege produsele și își plasează comandă ca toți ceilalți, cu excepția faptului că atunci când plătește prin card de credit, el introduce cardul trucat care conține programul de calculator! Algoritmul general și datele mașinii fiind modificate, plata este acceptată și omul trebuie doar să-și recupereze comanda de la ghișeele de livrare !

Un adevărat “sesam deschide-te” de care toată lumea ar vrea să se agațe, faimosul card piratat a atras rapid lăcomia și, în final, chiar fosta sa prietena, din răzbunare, a mărturisit poliției înșelăciunea iubitului său! Faptele au fost dovedite câteva zile mai târziu în timpul percheziției casei, unde anchetatorii au găsit mai multe zeci de  cutii de aripioare de pui crocante, ascunse sub patul tânărului.

Imediat arestat, Mateiaș a mărturisit faptele. "Am făcut asta,  pentru că eram șomer și nu aveam destui bani ca să mă hrănesc, cum mi-ar fi plăcut. Nu este vorba decât de mărunțiș,  300-400 euro  pe săptămână, care nu vor ruina marele seif de la McDonald's! Și apoi, mi-am întărit și legăturile sociale, de exemplu în week-end, adesea am reușit astfel să petrec  seara cu prietenii mei! “

Daunele totale se ridică la mai mult de 32 000 €, tânărul colindând mai multe capitale din Europa, unde mânca gratuit la orice McDonald's.

Nu este prima data cand terminalele de comandă McDonald's sunt piratate, acum doi ani un hacker australian si-a lasat cartea de vizită  pe un astfel de terminal, cu mesajul "The Matrix has you Neo", iar pe bonul de casă apărea comanda " o pilulă roșie".

Având în vedere daunele morale și financiare, faimosul lanț de fast-food, a decis să depună o plângere împotriva tânărului din Rm.Vâlcea de 27 de ani. Acesta se confruntă acum  cu o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare . Cardul piratat nu a fost încă găsit.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.