Treceți la conținutul principal

Pentru știri noi, dati click "Imi place"!

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 aniEste posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.
De fapt, tânărul din Rm.Vâlcea, cunoscut și ca orașul hackeri-lor, șomer, dar foarte priceput la computere, a creat o cartelă care să-i permită să comande la terminalele automate ale restaurantelor McDonald's, dar fără plată. 

Loading...


Procesul este simplu, Mateiaș își alege produsele și își plasează comandă ca toți ceilalți, cu excepția faptului că atunci când plătește prin card de credit, el introduce cardul trucat care conține programul de calculator! Algoritmul general și datele mașinii fiind modificate, plata este acceptată și omul trebuie doar să-și recupereze comanda de la ghișeele de livrare !

Un adevărat “sesam deschide-te” de care toată lumea ar vrea să se agațe, faimosul card piratat a atras rapid lăcomia și, în final, chiar fosta sa prietena, din răzbunare, a mărturisit poliției înșelăciunea iubitului său! Faptele au fost dovedite câteva zile mai târziu în timpul percheziției casei, unde anchetatorii au găsit mai multe zeci de  cutii de aripioare de pui crocante, ascunse sub patul tânărului.

Imediat arestat, Mateiaș a mărturisit faptele. "Am făcut asta,  pentru că eram șomer și nu aveam destui bani ca să mă hrănesc, cum mi-ar fi plăcut. Nu este vorba decât de mărunțiș,  300-400 euro  pe săptămână, care nu vor ruina marele seif de la McDonald's! Și apoi, mi-am întărit și legăturile sociale, de exemplu în week-end, adesea am reușit astfel să petrec  seara cu prietenii mei! “

Daunele totale se ridică la mai mult de 32 000 €, tânărul colindând mai multe capitale din Europa, unde mânca gratuit la orice McDonald's.

Nu este prima data cand terminalele de comandă McDonald's sunt piratate, acum doi ani un hacker australian si-a lasat cartea de vizită  pe un astfel de terminal, cu mesajul "The Matrix has you Neo", iar pe bonul de casă apărea comanda " o pilulă roșie".

Având în vedere daunele morale și financiare, faimosul lanț de fast-food, a decis să depună o plângere împotriva tânărului din Rm.Vâlcea de 27 de ani. Acesta se confruntă acum  cu o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare . Cardul piratat nu a fost încă găsit.

POSTĂRI POPULARE

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-line

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Legea "un copil", din China în România

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Confundând gelul sanitar cu termometrul, o vânzătoare a fost surprinsă pulverizând un client în față cu dezinfectant de mâini