Potrivit unui sondaj Ariegarde publicat în această dimineaţă, mai mult de 8 din 10 tineri cred că te poti îmbolnăvi de SIDA, prin schimb de mesaje nebunatice pe mobil, cu cineva care este HIV pozitiv.
Adrian, în vârstă de 19 de ani, nu se opreşte din vorbit: "Ştiu că nu putem căpăta boli venerice prin telefon, dar SIDA, da. Această boală este excepţia care confirmă regula. Ştiu un prieten, al altui prieten, care a paţit aşa ceva. Este sigur că SIDA trece prin satelit. După păţania prietenului său, Adrian este foarte atent cui trimite și de la cine primește SMS sau MMS cu texte de natură sexuală, dar totuși continuă să aibă contact sexual neprotejat în week-end: „Nu îmi place să pun prezervative, dau senzaţia de mâncărime“, spune studentul la istorie, frecandu-și mecanic pulpele picioarelor, ca şi cum vrea să ilustreze prin gest, cuvântul folosit.
Loading...
La fel ca Adrian, majoritatea celor cu vârste cuprinse între 15-19 ani nu sunt informaţi cu privire la SIDA. Potrivit sexologului Bibi Mihăescu „tinerii nu sunt acum interesaţi de această boală, deoarece nu s-a vorbit despre asta pe Internet pentru o lungă perioadă de timp. Este o boală care nu are un cont pe Instagram sau un canal pe YouTube, aşa că tinerilor nu prea le pasă de ea”.
Potrivit medicului, soluţia ar fi de a face SIDA celebra din nou prin crearea unui caracter de "hater" pe internet, printr-un personaj de mare celebritate ."Un tip nesuferit, dar care să fie letal prin acțiunile sale".
În trecut ideea cu personajul negativ a fost testată cu jocul PC "SIDAStrike" un soi de joc tip First-person shooter (FPS), care din păcate nu şi-a găsit publicul dorit.