Treceți la conținutul principal

Pentru știri noi, dati click "Imi place"!

Ambarcațiune a Vikingilor descoperită lângă Lacul Belina, Teleorman


Un grup de voluntari care curățau țărmurile Dunării, în apropierea Lacului Belina, au dat peste rămășițele unei nave antice încorporate în noroi.

O echipă de arheologi, care a fost rapid chemată, a confirmat că nava este cu siguranță un “Viking Drakker”, sugerând că norvegienii ar fi împins explorarea Europei mult mai departe decât credeau istoricii  anterior.

Nava găsită are o lungime de aproximativ 16 metri și o cocă care este capabilă să transporte până la 24 tone, o dimensiune tipică pentru acest tip de navă. Drakkarele au fost nave construite de Nordsmenii din Scandinavia și Islanda pentru călătoriile pe apă și folosite pentru comerț, comerț, explorare și război în timpul unei epoci cunoscute că Viking Age,  aproximativ între anii 793 și 1066 d.Hr.

Vikingii au fost atestaţi pe Dunărea de Jos şi pe ţărmurile Mării Negre. Arheologul academician Ion Barnea a susținut mereu existența războinicilor şi negustorilor nordici la Marea Neagră în secolele IX-XI. Mai precis se crede că corăbiile vikinge au acostat pe țărmurile Marii Negre, la gurile Dunării. 

Întrebată despre semnificația acestei descoperiri, premierul guvernului dna Vasilica Viorica Dancila a arătat că nu este surprinsă, descoperirea arătând vechimea și rădăcinile străvechi ale populației din Teleorman, "un loc încărcat de istorie care a dat României personalități de seama cum este președintele PSD dl Liviu Dragnea".

In complexul de la Basarabi-Murfatlar, pe pereţii încăperilor din rocă s-au descoperit în special în anii 60 simboluri şi reprezentări vikinge. În favoarea teoriei prezenţei vikingilor la Marea Neagră stau reprezentarile din peșteră  a unor dragoni, un motiv frecvent în lumea nordică şi mai ales spiralele îmbrăţişate prezente pe numeroase stele funerare. 
Totodată ar fi fost identificate schelete de tip nordic, care ar fi aparţinut vikingilor. Se crede că vikingii din secolul al X lea  ar fi făcut comerţ pe ruta Constantinopol-Marea Baltică şi ar fi avut loc de popas în zona Gurilor Dunării.

Loading...


Prin găsirea acestei nave, în zona lac Belina se demonstrează că vikingii au urcat și în amonte pe Dunăre în căutarea unor locuri pentru colonizare.

Unul dintre  artefactele găsite, a fost o  sabie, sugerând o bătălie violentă, care ar fi avut loc în zona și care a dus la scufundarea navei, iar norvegienii ar fi fost atunci uciși de localnici.

Deasemenea premierul a  menționat: “Guvernul va alocă banii necesari pentru continuarea săpăturilor arheologice și înființarea unui muzeu pe insula Belina, care să ilustreze originile nordice, de pe vremea vikingi-lor, ale oamenilor din Teleorman, care sunt adevărați eroi neînfricați în lupta pentru adevăr,dreptate și justiție”. 

"Aceste ținuturi care au dat atatea nume ilustre acestei tari, inclusiv doi ministri, un  prim-ministru, un președinte de Camera Deputatilor merită un muzeu care sa prezinte istoria locurilor si originea straveche a oamenilor de aici", a adăugat și Ministrul Culturii dl George Ivaşcu , prezent și el la conferința de presă.

POSTĂRI POPULARE

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

Ești fericit că restaurantele se vor redeschide? Pregătiți-vă pentru o nouă „COVID TAX”

Confundând gelul sanitar cu termometrul, o vânzătoare a fost surprinsă pulverizând un client în față cu dezinfectant de mâini

Italia revine la viață, dar pare invadată de extratereștri

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Pandemia trimite 400 milioane sticle de bere la canal

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Pompierii avertizează: dezinfectantul de mâini ar putea exploda

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare