Treceți la conținutul principal

Ambarcațiune a Vikingilor descoperită lângă Lacul Belina, Teleorman


Un grup de voluntari care curățau țărmurile Dunării, în apropierea Lacului Belina, au dat peste rămășițele unei nave antice încorporate în noroi.

O echipă de arheologi, care a fost rapid chemată, a confirmat că nava este cu siguranță un “Viking Drakker”, sugerând că norvegienii ar fi împins explorarea Europei mult mai departe decât credeau istoricii  anterior.

Nava găsită are o lungime de aproximativ 16 metri și o cocă care este capabilă să transporte până la 24 tone, o dimensiune tipică pentru acest tip de navă. Drakkarele au fost nave construite de Nordsmenii din Scandinavia și Islanda pentru călătoriile pe apă și folosite pentru comerț, comerț, explorare și război în timpul unei epoci cunoscute că Viking Age,  aproximativ între anii 793 și 1066 d.Hr.

Vikingii au fost atestaţi pe Dunărea de Jos şi pe ţărmurile Mării Negre. Arheologul academician Ion Barnea a susținut mereu existența războinicilor şi negustorilor nordici la Marea Neagră în secolele IX-XI. Mai precis se crede că corăbiile vikinge au acostat pe țărmurile Marii Negre, la gurile Dunării. 

Întrebată despre semnificația acestei descoperiri, premierul guvernului dna Vasilica Viorica Dancila a arătat că nu este surprinsă, descoperirea arătând vechimea și rădăcinile străvechi ale populației din Teleorman, "un loc încărcat de istorie care a dat României personalități de seama cum este președintele PSD dl Liviu Dragnea".

In complexul de la Basarabi-Murfatlar, pe pereţii încăperilor din rocă s-au descoperit în special în anii 60 simboluri şi reprezentări vikinge. În favoarea teoriei prezenţei vikingilor la Marea Neagră stau reprezentarile din peșteră  a unor dragoni, un motiv frecvent în lumea nordică şi mai ales spiralele îmbrăţişate prezente pe numeroase stele funerare. 
Totodată ar fi fost identificate schelete de tip nordic, care ar fi aparţinut vikingilor. Se crede că vikingii din secolul al X lea  ar fi făcut comerţ pe ruta Constantinopol-Marea Baltică şi ar fi avut loc de popas în zona Gurilor Dunării.

Loading...


Prin găsirea acestei nave, în zona lac Belina se demonstrează că vikingii au urcat și în amonte pe Dunăre în căutarea unor locuri pentru colonizare.

Unul dintre  artefactele găsite, a fost o  sabie, sugerând o bătălie violentă, care ar fi avut loc în zona și care a dus la scufundarea navei, iar norvegienii ar fi fost atunci uciși de localnici.

Deasemenea premierul a  menționat: “Guvernul va alocă banii necesari pentru continuarea săpăturilor arheologice și înființarea unui muzeu pe insula Belina, care să ilustreze originile nordice, de pe vremea vikingi-lor, ale oamenilor din Teleorman, care sunt adevărați eroi neînfricați în lupta pentru adevăr,dreptate și justiție”. 

"Aceste ținuturi care au dat atatea nume ilustre acestei tari, inclusiv doi ministri, un  prim-ministru, un președinte de Camera Deputatilor merită un muzeu care sa prezinte istoria locurilor si originea straveche a oamenilor de aici", a adăugat și Ministrul Culturii dl George Ivaşcu , prezent și el la conferința de presă.

Notificari stiri noi, dati click "Imi place"!

Loading...

Postari populare

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman.
Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie, sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar.

"Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.


Invitată să localizeze Kuweitul pe o hartă, Prim-ministrul Dăncilă a arătat spre Koreea

Încercând la o conferință de presă să-și demonstreze cunoștințele și să facă uitate ultimele gafe, șeful guvernului Dna Viorica Dăncilă, a dat iarași greș, fiind incapabilă să identifice pe o hartă a lumii, Kuweitul de unde  tocmai  venise dintr-o vizită oficială.

A dat in judecată ENEL deoarece a rămas gravidă dupa instalarea unui contor inteligent

O tânără din  Covasna acuză compania ENEL, pretinzând că ar fi rămas gravidă după instalarea în locuința sa a unui contor inteligent  de energie electrică.