Treceți la conținutul principal

Ambarcațiune a Vikingilor descoperită lângă Lacul Belina, Teleorman


Un grup de voluntari care curățau țărmurile Dunării, în apropierea Lacului Belina, au dat peste rămășițele unei nave antice încorporate în noroi.

O echipă de arheologi, care a fost rapid chemată, a confirmat că nava este cu siguranță un “Viking Drakker”, sugerând că norvegienii ar fi împins explorarea Europei mult mai departe decât credeau istoricii  anterior.

Nava găsită are o lungime de aproximativ 16 metri și o cocă care este capabilă să transporte până la 24 tone, o dimensiune tipică pentru acest tip de navă. Drakkarele au fost nave construite de Nordsmenii din Scandinavia și Islanda pentru călătoriile pe apă și folosite pentru comerț, comerț, explorare și război în timpul unei epoci cunoscute că Viking Age,  aproximativ între anii 793 și 1066 d.Hr.

Vikingii au fost atestaţi pe Dunărea de Jos şi pe ţărmurile Mării Negre. Arheologul academician Ion Barnea a susținut mereu existența războinicilor şi negustorilor nordici la Marea Neagră în secolele IX-XI. Mai precis se crede că corăbiile vikinge au acostat pe țărmurile Marii Negre, la gurile Dunării. 

Întrebată despre semnificația acestei descoperiri, premierul guvernului dna Vasilica Viorica Dancila a arătat că nu este surprinsă, descoperirea arătând vechimea și rădăcinile străvechi ale populației din Teleorman, "un loc încărcat de istorie care a dat României personalități de seama cum este președintele PSD dl Liviu Dragnea".

In complexul de la Basarabi-Murfatlar, pe pereţii încăperilor din rocă s-au descoperit în special în anii 60 simboluri şi reprezentări vikinge. În favoarea teoriei prezenţei vikingilor la Marea Neagră stau reprezentarile din peșteră  a unor dragoni, un motiv frecvent în lumea nordică şi mai ales spiralele îmbrăţişate prezente pe numeroase stele funerare. 
Totodată ar fi fost identificate schelete de tip nordic, care ar fi aparţinut vikingilor. Se crede că vikingii din secolul al X lea  ar fi făcut comerţ pe ruta Constantinopol-Marea Baltică şi ar fi avut loc de popas în zona Gurilor Dunării.

Loading...


Prin găsirea acestei nave, în zona lac Belina se demonstrează că vikingii au urcat și în amonte pe Dunăre în căutarea unor locuri pentru colonizare.

Unul dintre  artefactele găsite, a fost o  sabie, sugerând o bătălie violentă, care ar fi avut loc în zona și care a dus la scufundarea navei, iar norvegienii ar fi fost atunci uciși de localnici.

Deasemenea premierul a  menționat: “Guvernul va alocă banii necesari pentru continuarea săpăturilor arheologice și înființarea unui muzeu pe insula Belina, care să ilustreze originile nordice, de pe vremea vikingi-lor, ale oamenilor din Teleorman, care sunt adevărați eroi neînfricați în lupta pentru adevăr,dreptate și justiție”. 

"Aceste ținuturi care au dat atatea nume ilustre acestei tari, inclusiv doi ministri, un  prim-ministru, un președinte de Camera Deputatilor merită un muzeu care sa prezinte istoria locurilor si originea straveche a oamenilor de aici", a adăugat și Ministrul Culturii dl George Ivaşcu , prezent și el la conferința de presă.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Patriarhul Daniel spune că vaccinul Covid va fi necesar, ca să poți să intri în Rai

Patriarhul Daniel a spus astăzi că Dumnezeu l-a informat despre o nouă cerință de a intra în Rai: toată lumea trebuie să primească vaccinul COVID-19 înainte de a intra pe porțile cerești. „Acest lucru este foarte important pentru mântuirea tuturor oamenilor de pe Pământ”, a explicat Patriarhul Daniel. „Știm că Dumnezeu îi lasă pe toți în Rai, pentru că El ne iubește pe toți și nu-i pasă  cu ce  fel de păcate ieșim din  această viață, dar trebuie să fim atenți la cel mai mare păcat pământesc dintre toate: să refuzăm vaccinul  COVIDUL -19. Dumnezeu m-a informat că El nu te va lăsa în Rai decât dacă ai primit ambele doze din acest vaccin, care este  foarte sigur. " Anunțul Patriarhului vine în timp ce liderii politici și guvernul  fac presiuni pentru ca cetățenii să accepte vaccinarea. Oamenii de știință au susținut că vaccinul nu este în niciun fel dăunător, pentru nimeni și nu vă poate transforma într-un zombie sau în altceva ciudat, prin modificarea ADN-ului strămoșesc. Pat

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila