Treceți la conținutul principal

Pentru știri noi, dati click "Imi place"!

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România


La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.


Dr. Rotyis György medic maghiar,  nou angajată la spital Spitalul Județean Fogolyán Kristóf din Sf. Gheorghe a declarat: “ Sunt foarte mulțumită de locul de muncă din spital, oamenii sunt prietenoși iar toată lumea vorbește maghiară, așa că mă simt ca acasă”. 

Ea spune că se temea de necunoașterea limbii române, dar acum a realizat că acest lucru nu este un obstacol în acest oraș.

“PSD a dat ce a promis în campania electorală: 3.600 de euro este salariul unui medic.Orice medic. Dar sunt cazuri de medici care depăşesc 3.600 de euro. Eu am văzut fluturaşi și de 6.500 euro” spune Ministrul Muncii dna Olguța Lia Vasilescu, încântată de succesul măsurilor recente. "Politica revoluționară  a salarizării  medicilor își arată roadele, acesta este doar inceputul, pe langa Ungaria sperăm să vină medici din Germania și Franța", a adăugat ministrul cu un aer triumfător.
Loading...

Circa o treime dintre posturile din spitalele româneşti sunt vacante, un sfert dintre români au un acces insuficient la asistenţa medicală de bază. Spitale întregi se confruntă cu un deficit de personal şi oraşe întregi mai mici nu au medic de familie. 

 "Părăsirea României de către cadrele medicale din anii trecuți  în guvernarea ticăloasă a tiranului Băsescu într-un ritm masiv a agravat problemele sistemului de sănătate", spune Sorina PINTEA, ministrul Sănătății, “ și a continuat și pe timpul nepricepuților guvernanți Cioloș, așa că cererile de angajare de acum sunt binevenite”. 

Întrebată cum va rezolva problema necunoașterii limbii române de către medicii maghiari, ministrul a răspuns că se studiază această problemă de către o comisie, pentru moment s-a găsit soluția angajării temporare în spitale de translatori, plătiți din fondurile Uniunii Europene pentru coeziune și dezvoltare durabilă. “Ar fi și o soluție să dăm bolnavilor  din spitale dicționare de limba maghiară, așa că încet încet toți pacienții vor face un mic efort și ar putea să se înțeleagă cu medicii, fiind direct interesați să înțeleagă cum să urmeze tratamentele” a adăugat ministrul.

POSTĂRI POPULARE

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-line

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Legea "un copil", din China în România

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Confundând gelul sanitar cu termometrul, o vânzătoare a fost surprinsă pulverizând un client în față cu dezinfectant de mâini