Treceți la conținutul principal

Scandalul DNA: Actori filmați drept vameși în probe trucate


Scandalul producției de probe contrafăcute la DNA devine din ce în ce mai molipsitor, vameșii și polițiștii din procesul “Albița 2” invocă trucarea de către DNA Iași a clipurilor video prezentate în instanța, drept dovezi.

“Există surse printre oamenii de film și teatru  din Iași,  care ne-au informat că clipurile video folosite ca probe la dosar, au fost filmate de DNA într-un studio închiriat din oraș, folosindu-se actori, recuzită și decoruri confecționate special, după modelul cabinelor de lucru din vama Albița” spune vameșul Vasile Grozavu.Vameșul Ionel Gurăbogată, spune: “Eu sunt de etnie romă, dar în clipul prezentat în instanța, jegoșii de procurori au pus un actor cu fața albă să interpreteze personajul meu, așa că deși cel filmat seamănă cu mine ca statură și costumație, nu are fața mea care este mai negricioasă”.

 A continuat apoi: “nici părul nu seamănă cu al meu, care este mai cârlionțat și de culoare negru lucios, nu am un amărât de par șaten, ca cel din video clip”


Polițiștii de frontieră din dosarul “Albița 2″ acuzați, după un raid al procurorilor DNA, din octombrie 2013, de diverse infracțiuni de corupție cer în instanță să li se arate înregistrările originale, care i-ar dovedi ca fiind corupți.“Se aude o voce care spune niște lucruri, iar anchetatorii spun că sunt eu, sau colegul, sau altcineva. Dar cum și-o fi dat seama, dacă nu există o expertiză în acest sens?!”, se întreabă, supărați, polițiștii. 


Purtătorul de cuvânt al DNA Iași, Vasilică Dreptaciu  a negat aceste  acuzații, spunând că, dacă ar fi fost cazul să fabrice dovezi, acestea ar fi fost "de o calitate foarte bună", ei fiind profesioniști iar filmările în studio invocate de inculpați, dimpotrivă ar fi avut claritatea,  sunetul și imaginea mult mai bună. 

"Dimpotrivă imaginile actuale sunt autentice și poate ușor neclare fiind preluate în condiții de pe teren, inculpații fiind supravegheați audio-video în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011" a continuat procuroarea.


Inițial, luați de-a valma, printr-o descindere fără precedent  la Albița, mulți dintre inculpați au recunoscut imediat acuzațiile.  Ulterior le-au contestat.

“Am semnat acele declarații prin care am recunoscut, pentru că procurorii mi-au promis că în acest fel îmi dau drumul din arest”, a spus Călin Popescu. 

Gheorghe Molidu a fost și mai inventiv: “Nu mențin nimic din ce am declarat inițial, pentru că eram în concediu medical și eram sub influența medicamentelor”, a susținut polițistul.


Colegul său, Emil Paveliuc, a fost și mai radical: “Eram în detenție și nu eram în deplinătatea facultăților mintale, atunci când am semnat”, a spus vameșul.


Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.