Treceți la conținutul principal

Scandalul DNA: Actori filmați drept vameși în probe trucate


Scandalul producției de probe contrafăcute la DNA devine din ce în ce mai molipsitor, vameșii și polițiștii din procesul “Albița 2” invocă trucarea de către DNA Iași a clipurilor video prezentate în instanța, drept dovezi.

“Există surse printre oamenii de film și teatru  din Iași,  care ne-au informat că clipurile video folosite ca probe la dosar, au fost filmate de DNA într-un studio închiriat din oraș, folosindu-se actori, recuzită și decoruri confecționate special, după modelul cabinelor de lucru din vama Albița” spune vameșul Vasile Grozavu.Vameșul Ionel Gurăbogată, spune: “Eu sunt de etnie romă, dar în clipul prezentat în instanța, jegoșii de procurori au pus un actor cu fața albă să interpreteze personajul meu, așa că deși cel filmat seamănă cu mine ca statură și costumație, nu are fața mea care este mai negricioasă”.

 A continuat apoi: “nici părul nu seamănă cu al meu, care este mai cârlionțat și de culoare negru lucios, nu am un amărât de par șaten, ca cel din video clip”


Polițiștii de frontieră din dosarul “Albița 2″ acuzați, după un raid al procurorilor DNA, din octombrie 2013, de diverse infracțiuni de corupție cer în instanță să li se arate înregistrările originale, care i-ar dovedi ca fiind corupți.“Se aude o voce care spune niște lucruri, iar anchetatorii spun că sunt eu, sau colegul, sau altcineva. Dar cum și-o fi dat seama, dacă nu există o expertiză în acest sens?!”, se întreabă, supărați, polițiștii. 


Purtătorul de cuvânt al DNA Iași, Vasilică Dreptaciu  a negat aceste  acuzații, spunând că, dacă ar fi fost cazul să fabrice dovezi, acestea ar fi fost "de o calitate foarte bună", ei fiind profesioniști iar filmările în studio invocate de inculpați, dimpotrivă ar fi avut claritatea,  sunetul și imaginea mult mai bună. 

"Dimpotrivă imaginile actuale sunt autentice și poate ușor neclare fiind preluate în condiții de pe teren, inculpații fiind supravegheați audio-video în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011" a continuat procuroarea.


Inițial, luați de-a valma, printr-o descindere fără precedent  la Albița, mulți dintre inculpați au recunoscut imediat acuzațiile.  Ulterior le-au contestat.

“Am semnat acele declarații prin care am recunoscut, pentru că procurorii mi-au promis că în acest fel îmi dau drumul din arest”, a spus Călin Popescu. 

Gheorghe Molidu a fost și mai inventiv: “Nu mențin nimic din ce am declarat inițial, pentru că eram în concediu medical și eram sub influența medicamentelor”, a susținut polițistul.


Colegul său, Emil Paveliuc, a fost și mai radical: “Eram în detenție și nu eram în deplinătatea facultăților mintale, atunci când am semnat”, a spus vameșul.


Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.