Treceți la conținutul principal

Scandalul DNA: Actori filmați drept vameși în probe trucate


Scandalul producției de probe contrafăcute la DNA devine din ce în ce mai molipsitor, vameșii și polițiștii din procesul “Albița 2” invocă trucarea de către DNA Iași a clipurilor video prezentate în instanța, drept dovezi.

“Există surse printre oamenii de film și teatru  din Iași,  care ne-au informat că clipurile video folosite ca probe la dosar, au fost filmate de DNA într-un studio închiriat din oraș, folosindu-se actori, recuzită și decoruri confecționate special, după modelul cabinelor de lucru din vama Albița” spune vameșul Vasile Grozavu.Vameșul Ionel Gurăbogată, spune: “Eu sunt de etnie romă, dar în clipul prezentat în instanța, jegoșii de procurori au pus un actor cu fața albă să interpreteze personajul meu, așa că deși cel filmat seamănă cu mine ca statură și costumație, nu are fața mea care este mai negricioasă”.

 A continuat apoi: “nici părul nu seamănă cu al meu, care este mai cârlionțat și de culoare negru lucios, nu am un amărât de par șaten, ca cel din video clip”


Polițiștii de frontieră din dosarul “Albița 2″ acuzați, după un raid al procurorilor DNA, din octombrie 2013, de diverse infracțiuni de corupție cer în instanță să li se arate înregistrările originale, care i-ar dovedi ca fiind corupți.“Se aude o voce care spune niște lucruri, iar anchetatorii spun că sunt eu, sau colegul, sau altcineva. Dar cum și-o fi dat seama, dacă nu există o expertiză în acest sens?!”, se întreabă, supărați, polițiștii. 


Purtătorul de cuvânt al DNA Iași, Vasilică Dreptaciu  a negat aceste  acuzații, spunând că, dacă ar fi fost cazul să fabrice dovezi, acestea ar fi fost "de o calitate foarte bună", ei fiind profesioniști iar filmările în studio invocate de inculpați, dimpotrivă ar fi avut claritatea,  sunetul și imaginea mult mai bună. 

"Dimpotrivă imaginile actuale sunt autentice și poate ușor neclare fiind preluate în condiții de pe teren, inculpații fiind supravegheați audio-video în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011" a continuat procuroarea.


Inițial, luați de-a valma, printr-o descindere fără precedent  la Albița, mulți dintre inculpați au recunoscut imediat acuzațiile.  Ulterior le-au contestat.

“Am semnat acele declarații prin care am recunoscut, pentru că procurorii mi-au promis că în acest fel îmi dau drumul din arest”, a spus Călin Popescu. 

Gheorghe Molidu a fost și mai inventiv: “Nu mențin nimic din ce am declarat inițial, pentru că eram în concediu medical și eram sub influența medicamentelor”, a susținut polițistul.


Colegul său, Emil Paveliuc, a fost și mai radical: “Eram în detenție și nu eram în deplinătatea facultăților mintale, atunci când am semnat”, a spus vameșul.


Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.