Treceți la conținutul principal

Pentru știri noi, dati click "Imi place"!

Scandalul DNA: Actori filmați drept vameși în probe trucate


Scandalul producției de probe contrafăcute la DNA devine din ce în ce mai molipsitor, vameșii și polițiștii din procesul “Albița 2” invocă trucarea de către DNA Iași a clipurilor video prezentate în instanța, drept dovezi.

“Există surse printre oamenii de film și teatru  din Iași,  care ne-au informat că clipurile video folosite ca probe la dosar, au fost filmate de DNA într-un studio închiriat din oraș, folosindu-se actori, recuzită și decoruri confecționate special, după modelul cabinelor de lucru din vama Albița” spune vameșul Vasile Grozavu.Vameșul Ionel Gurăbogată, spune: “Eu sunt de etnie romă, dar în clipul prezentat în instanța, jegoșii de procurori au pus un actor cu fața albă să interpreteze personajul meu, așa că deși cel filmat seamănă cu mine ca statură și costumație, nu are fața mea care este mai negricioasă”.

 A continuat apoi: “nici părul nu seamănă cu al meu, care este mai cârlionțat și de culoare negru lucios, nu am un amărât de par șaten, ca cel din video clip”


Polițiștii de frontieră din dosarul “Albița 2″ acuzați, după un raid al procurorilor DNA, din octombrie 2013, de diverse infracțiuni de corupție cer în instanță să li se arate înregistrările originale, care i-ar dovedi ca fiind corupți.“Se aude o voce care spune niște lucruri, iar anchetatorii spun că sunt eu, sau colegul, sau altcineva. Dar cum și-o fi dat seama, dacă nu există o expertiză în acest sens?!”, se întreabă, supărați, polițiștii. 


Purtătorul de cuvânt al DNA Iași, Vasilică Dreptaciu  a negat aceste  acuzații, spunând că, dacă ar fi fost cazul să fabrice dovezi, acestea ar fi fost "de o calitate foarte bună", ei fiind profesioniști iar filmările în studio invocate de inculpați, dimpotrivă ar fi avut claritatea,  sunetul și imaginea mult mai bună. 

"Dimpotrivă imaginile actuale sunt autentice și poate ușor neclare fiind preluate în condiții de pe teren, inculpații fiind supravegheați audio-video în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011" a continuat procuroarea.


Inițial, luați de-a valma, printr-o descindere fără precedent  la Albița, mulți dintre inculpați au recunoscut imediat acuzațiile.  Ulterior le-au contestat.

“Am semnat acele declarații prin care am recunoscut, pentru că procurorii mi-au promis că în acest fel îmi dau drumul din arest”, a spus Călin Popescu. 

Gheorghe Molidu a fost și mai inventiv: “Nu mențin nimic din ce am declarat inițial, pentru că eram în concediu medical și eram sub influența medicamentelor”, a susținut polițistul.


Colegul său, Emil Paveliuc, a fost și mai radical: “Eram în detenție și nu eram în deplinătatea facultăților mintale, atunci când am semnat”, a spus vameșul.


POSTĂRI POPULARE

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

Ești fericit că restaurantele se vor redeschide? Pregătiți-vă pentru o nouă „COVID TAX”

Confundând gelul sanitar cu termometrul, o vânzătoare a fost surprinsă pulverizând un client în față cu dezinfectant de mâini

Italia revine la viață, dar pare invadată de extratereștri

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Pandemia trimite 400 milioane sticle de bere la canal

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Pompierii avertizează: dezinfectantul de mâini ar putea exploda

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare