Treceți la conținutul principal

Pentru știri noi, dati click "Imi place"!

Liviu Dragnea, statuie gigant la Alexandria, Teleorman


Loading...
Alexandria- În capitala județului Teleorman, a fost  inaugurată în această dimineață o statuie de peste 30 de metri înălțime, reprezentând pe liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Statuia este amplasată în Parcul Central din oraș și este realizată dintr-un singur bloc de rocă, care cantareste cca 25 tone. In același parc se mai afla satuia altui fiu celebru al orasului, cântărețul popular Liviu Vasilică, renumit pentru cântecele sale “Arză-te-ar focul de dor”, “Gheorghiță cu păr frezat”, “Pe la noi, pe Teleorman”, “Sui la deal, cobor la vale” dar și Monumentul Eroilor războiului din 1918.


Deoarece  primele incursiuni politice ale lui Dragnea au început în orașul Alexandria, consiliul municipal a  ales să-l onoreze cu o versiune imensă de granit a capului său. Având în vedere costul estimat de 90 de milioane de euro, mulți cetățeni din municipiu  au considerat că omagiul este cam  costisitor. Mândria  orașului Alexandria , a fost însă suficient de mare pentru a depăși orice obiecții, Liviu Dragnea fiind o persoană inseparabilă de destinul acestui oraș. 


Monumentul a fost finanțat așadar de locuitorii orașului și de compania Teldrum cunoscută pentru lucrările sale de asfaltare mărețe din acest județ,  care a dorit acum să onoreze personalitatea președintelui PSD. Deasemenea  au mai fost alocați bani din bugetul Ministerului Culturii (din fondurile aniversării  Centenarul Marii Uniri de la 1918- secțiunea de construcții monumente), iar o parte consistentă din Fonduri de la UniuneaEuropeană, destinate înfrumusețării orașelor.

Construcția a început cand Liviu Dragnea  a  câștigat președenția PSD si apoi alegerile parlamentare în 2016. Lucrările au durat  peste 18 luni, mobilizând un total de peste 400 de muncitori.

Cu părul de piatră care pare să zboare în vânt și trăsăturile netede ale unui figuri pline de dârzenie și curaj, bustul se distinge nu numai prin mărimea sa, ci și prin reprezentarea sa îndrăzneață, avangardistă.

Oricare ar fi sentimentele  despre marele lider sau despre  Partidul Social Democrat, lucrarea impunătoare trebuie privită ca  un  omagiu adus politicianului si  este o priveliște impresionantă, dar si o amintire permanentă a relizarilor sociale  ale partidului  în județul Teleorman. Mulți locuitori din Alexandria, pensionari, copii si mame tinere  au profitat de această inaugurare pentru a-l întâlni pe domnul Dragnea, care a fost salutat ca un erou, fiind primit cu pâine si sare. La inaugurare, mai mulți locuitori și-au făcut selfie cu eroul, printre ei fiind și Victor Ponta un admirator înfocat al acestuia.

Unii dintre adversarii politici ai lui Dragnea, au criticat însă construcția. Ludovic Orban , liderul partidului de opozitie PNL, a atacat orașul Alexandria, numind monumentul  "o insultă" adusă țării.

"Mi se pare o poziție îngustă si o dovada de micime politică din partea capitalei de județ Teleorman, pentru a onora astfel pe liderul PSD. De ce  nu mai bine pe președintele țării Johannis  sau pe primul ministru Viorica Dăncilă?", spune Orban. "Nu cred că Dragnea a făcut ceva atat de măreț pentru a merita o astfel de onoare " a continuat el.

Dna premier Vasilica Viorica Dăncilă,  crede că construcția este  impresionantă, a fost probabil puțin prea scumpă, dar fără a îndrăzni să o critice prea sever, fiind vorba de bustul șefului ei de partid, statuia fiind dealtfel cuprinsă și în programul de guvernare, la  capitolul “Cinstirea eroilor prin monumente istorice”. Ea nu a dorit  să atragă atenția asupra persoanei sale, fiind ca de obicei discretă, iar neavand la indemână un text pregatit dinainte cu întrebări si răspunsuri, a evitat să dea ochii cu ziaristii. 

POSTĂRI POPULARE

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

Ești fericit că restaurantele se vor redeschide? Pregătiți-vă pentru o nouă „COVID TAX”

Confundând gelul sanitar cu termometrul, o vânzătoare a fost surprinsă pulverizând un client în față cu dezinfectant de mâini

Italia revine la viață, dar pare invadată de extratereștri

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Pandemia trimite 400 milioane sticle de bere la canal

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Pompierii avertizează: dezinfectantul de mâini ar putea exploda

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare