Treceți la conținutul principal

Liviu Dragnea, statuie gigant la Alexandria, Teleorman


Loading...
Alexandria- În capitala județului Teleorman, a fost  inaugurată în această dimineață o statuie de peste 30 de metri înălțime, reprezentând pe liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Statuia este amplasată în Parcul Central din oraș și este realizată dintr-un singur bloc de rocă, care cantareste cca 25 tone. In același parc se mai afla satuia altui fiu celebru al orasului, cântărețul popular Liviu Vasilică, renumit pentru cântecele sale “Arză-te-ar focul de dor”, “Gheorghiță cu păr frezat”, “Pe la noi, pe Teleorman”, “Sui la deal, cobor la vale” dar și Monumentul Eroilor războiului din 1918.


Deoarece  primele incursiuni politice ale lui Dragnea au început în orașul Alexandria, consiliul municipal a  ales să-l onoreze cu o versiune imensă de granit a capului său. Având în vedere costul estimat de 90 de milioane de euro, mulți cetățeni din municipiu  au considerat că omagiul este cam  costisitor. Mândria  orașului Alexandria , a fost însă suficient de mare pentru a depăși orice obiecții, Liviu Dragnea fiind o persoană inseparabilă de destinul acestui oraș. 


Monumentul a fost finanțat așadar de locuitorii orașului și de compania Teldrum cunoscută pentru lucrările sale de asfaltare mărețe din acest județ,  care a dorit acum să onoreze personalitatea președintelui PSD. Deasemenea  au mai fost alocați bani din bugetul Ministerului Culturii (din fondurile aniversării  Centenarul Marii Uniri de la 1918- secțiunea de construcții monumente), iar o parte consistentă din Fonduri de la UniuneaEuropeană, destinate înfrumusețării orașelor.

Construcția a început cand Liviu Dragnea  a  câștigat președenția PSD si apoi alegerile parlamentare în 2016. Lucrările au durat  peste 18 luni, mobilizând un total de peste 400 de muncitori.

Cu părul de piatră care pare să zboare în vânt și trăsăturile netede ale unui figuri pline de dârzenie și curaj, bustul se distinge nu numai prin mărimea sa, ci și prin reprezentarea sa îndrăzneață, avangardistă.

Oricare ar fi sentimentele  despre marele lider sau despre  Partidul Social Democrat, lucrarea impunătoare trebuie privită ca  un  omagiu adus politicianului si  este o priveliște impresionantă, dar si o amintire permanentă a relizarilor sociale  ale partidului  în județul Teleorman. Mulți locuitori din Alexandria, pensionari, copii si mame tinere  au profitat de această inaugurare pentru a-l întâlni pe domnul Dragnea, care a fost salutat ca un erou, fiind primit cu pâine si sare. La inaugurare, mai mulți locuitori și-au făcut selfie cu eroul, printre ei fiind și Victor Ponta un admirator înfocat al acestuia.

Unii dintre adversarii politici ai lui Dragnea, au criticat însă construcția. Ludovic Orban , liderul partidului de opozitie PNL, a atacat orașul Alexandria, numind monumentul  "o insultă" adusă țării.

"Mi se pare o poziție îngustă si o dovada de micime politică din partea capitalei de județ Teleorman, pentru a onora astfel pe liderul PSD. De ce  nu mai bine pe președintele țării Johannis  sau pe primul ministru Viorica Dăncilă?", spune Orban. "Nu cred că Dragnea a făcut ceva atat de măreț pentru a merita o astfel de onoare " a continuat el.

Dna premier Vasilica Viorica Dăncilă,  crede că construcția este  impresionantă, a fost probabil puțin prea scumpă, dar fără a îndrăzni să o critice prea sever, fiind vorba de bustul șefului ei de partid, statuia fiind dealtfel cuprinsă și în programul de guvernare, la  capitolul “Cinstirea eroilor prin monumente istorice”. Ea nu a dorit  să atragă atenția asupra persoanei sale, fiind ca de obicei discretă, iar neavand la indemână un text pregatit dinainte cu întrebări si răspunsuri, a evitat să dea ochii cu ziaristii. 

Notificari stiri noi, dati click "Imi place"!

Loading...

Postari populare

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman.
Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie, sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar.

"Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.


Invitată să localizeze Kuweitul pe o hartă, Prim-ministrul Dăncilă a arătat spre Koreea

Încercând la o conferință de presă să-și demonstreze cunoștințele și să facă uitate ultimele gafe, șeful guvernului Dna Viorica Dăncilă, a dat iarași greș, fiind incapabilă să identifice pe o hartă a lumii, Kuweitul de unde  tocmai  venise dintr-o vizită oficială.

A dat in judecată ENEL deoarece a rămas gravidă dupa instalarea unui contor inteligent

O tânără din  Covasna acuză compania ENEL, pretinzând că ar fi rămas gravidă după instalarea în locuința sa a unui contor inteligent  de energie electrică.