Treceți la conținutul principal

Liviu Dragnea, statuie gigant la Alexandria, Teleorman


Loading...
Alexandria- În capitala județului Teleorman, a fost  inaugurată în această dimineață o statuie de peste 30 de metri înălțime, reprezentând pe liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Statuia este amplasată în Parcul Central din oraș și este realizată dintr-un singur bloc de rocă, care cantareste cca 25 tone. In același parc se mai afla satuia altui fiu celebru al orasului, cântărețul popular Liviu Vasilică, renumit pentru cântecele sale “Arză-te-ar focul de dor”, “Gheorghiță cu păr frezat”, “Pe la noi, pe Teleorman”, “Sui la deal, cobor la vale” dar și Monumentul Eroilor războiului din 1918.


Deoarece  primele incursiuni politice ale lui Dragnea au început în orașul Alexandria, consiliul municipal a  ales să-l onoreze cu o versiune imensă de granit a capului său. Având în vedere costul estimat de 90 de milioane de euro, mulți cetățeni din municipiu  au considerat că omagiul este cam  costisitor. Mândria  orașului Alexandria , a fost însă suficient de mare pentru a depăși orice obiecții, Liviu Dragnea fiind o persoană inseparabilă de destinul acestui oraș. 


Monumentul a fost finanțat așadar de locuitorii orașului și de compania Teldrum cunoscută pentru lucrările sale de asfaltare mărețe din acest județ,  care a dorit acum să onoreze personalitatea președintelui PSD. Deasemenea  au mai fost alocați bani din bugetul Ministerului Culturii (din fondurile aniversării  Centenarul Marii Uniri de la 1918- secțiunea de construcții monumente), iar o parte consistentă din Fonduri de la UniuneaEuropeană, destinate înfrumusețării orașelor.

Construcția a început cand Liviu Dragnea  a  câștigat președenția PSD si apoi alegerile parlamentare în 2016. Lucrările au durat  peste 18 luni, mobilizând un total de peste 400 de muncitori.

Cu părul de piatră care pare să zboare în vânt și trăsăturile netede ale unui figuri pline de dârzenie și curaj, bustul se distinge nu numai prin mărimea sa, ci și prin reprezentarea sa îndrăzneață, avangardistă.

Oricare ar fi sentimentele  despre marele lider sau despre  Partidul Social Democrat, lucrarea impunătoare trebuie privită ca  un  omagiu adus politicianului si  este o priveliște impresionantă, dar si o amintire permanentă a relizarilor sociale  ale partidului  în județul Teleorman. Mulți locuitori din Alexandria, pensionari, copii si mame tinere  au profitat de această inaugurare pentru a-l întâlni pe domnul Dragnea, care a fost salutat ca un erou, fiind primit cu pâine si sare. La inaugurare, mai mulți locuitori și-au făcut selfie cu eroul, printre ei fiind și Victor Ponta un admirator înfocat al acestuia.

Unii dintre adversarii politici ai lui Dragnea, au criticat însă construcția. Ludovic Orban , liderul partidului de opozitie PNL, a atacat orașul Alexandria, numind monumentul  "o insultă" adusă țării.

"Mi se pare o poziție îngustă si o dovada de micime politică din partea capitalei de județ Teleorman, pentru a onora astfel pe liderul PSD. De ce  nu mai bine pe președintele țării Johannis  sau pe primul ministru Viorica Dăncilă?", spune Orban. "Nu cred că Dragnea a făcut ceva atat de măreț pentru a merita o astfel de onoare " a continuat el.

Dna premier Vasilica Viorica Dăncilă,  crede că construcția este  impresionantă, a fost probabil puțin prea scumpă, dar fără a îndrăzni să o critice prea sever, fiind vorba de bustul șefului ei de partid, statuia fiind dealtfel cuprinsă și în programul de guvernare, la  capitolul “Cinstirea eroilor prin monumente istorice”. Ea nu a dorit  să atragă atenția asupra persoanei sale, fiind ca de obicei discretă, iar neavand la indemână un text pregatit dinainte cu întrebări si răspunsuri, a evitat să dea ochii cu ziaristii. 

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.