Treceți la conținutul principal

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză


In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătoriesperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar.

"Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.Islanda ar putea deveni un nou tărâm al făgăduinţei pentru bărbaţii din întreaga lume. Una dintre deciziile cele mai neobişnuite a fost luată de guvernul celui mai nordic stat al Europei - Islanda. Acolo, din cauza scăderii numărului de bărbaţi, a fost luată decizia ca soții pentru islandeze să fie invitaţi din străinătate.


Cu aproximativ 320.000 de cetățeni, Islanda are mai puțini locuitori  decât Cluj sau Timișoara, dar are mai mulți ghețari, gheizere și apă curată și proaspătă decât țări de 10 ori mai mari.

Guvernul  de la Reykjavik a decis să le dea bani şi cetăţenie tuturor celor care vor să se mute pe insulă şi să se însoare cu o localnică. Şefii statului îşi fac griji pentru faptul că populaţia feminină este de două ori mai numeroasă decât cea masculină, iar sporul demografic nu există.

Dacă la început autoritățile au încurajat bărbații imigranți din nordul Africii să se stabilească în Islanda, se pare că abundența de musulmani a devenit copleșitoare și dorința acestora de a schimbă steagul islandez, care este o cruce și a-l înlocui cu o semilună, a atras revolta multor băștinași.  În prezent sunt bineveniți bărbați din țările creștine, predominând locuitori din Europa de est, inclusiv români, moldoveni și ucrainieni. In timp ce pentru unii imigranți 4500 euro este o  suma atrăgătoare, care să-i facă dispuși să facă acest pas, pentru populația de sex masculin din această țară oferta este sub așteptări, din cauza faptului că salariul minim este de 10.000 de euro, așa că este de la sine înțeles că pentru banii oferiți de guvern, nimeni nu arde de nerăbdare să se însoare.

Un alt atu,  care-i ademenește pe imigranți, este acordarea pe loc a cetățeniei islandeze, celor care se căsătoresc cu femeile băștinașe și rămân să locuiască în insulă.


“Am primit sute de telefoane de la români dornici să se însoare cu  femei islandeze. Noi aici la Bucureșți nu efectuăm trierea sau înregistrarea unor asemenea cereri matrimoniale, iubirea fiind singură condiție care poate fii decisivă în aceste cazuri“  a declarat consulul   Islandei la București dna Georgiana Pogonătescu . “Pentru cetățenii români, nu e necesar pașaport, se poate intra în Islanda doar cu buletinul”  a adăugat dânsa.


Loading...

Doritorii de excursii “matrimoniale” în Islanda, tentați de frumusețea femeilor viking și de banii oferiți de guvern, ar trebui să aibă în vedere câteva sfaturi utile: “berea și alcoolul nu se vând în supermarketuri, numai în puncte autorizate, care nu există în orașele mici, așa că trebuie să va luați din aeroport la sosire; cumpărați tot atunci o cartelă de mobil și internet altfel va veți simți abandonat prin pustietatea și vremea rea din insula; mâncarea este foarte scumpă (10 euro sharoma, 20-50 de euro o masă pt o persoană la restaurant), așa că nu plecați  fără bani suficienți în buzunare”.

O ciudățenie a vieții de pe insula este că mai mult de două treimi din bebelușii islandezi - 67% - se nasc din părinții care nu sunt căsătoriți. Această ar putea fi o notă rușinoasă pentru o femeie, în multe locuri din întreaga lume, dar în țara vikingilor este un punct de mândrie. Poate și din acest motiv sunt speriate autoritatile și doresc să incurajeze căsătoriile.

Insula, care odată era dominată de forța și brutalitatea vikingilor este azi cea mai feministă societate de pe planetă. “Trăim într-un mediu atât de mic și sigur, iar femeile au atâta libertate, că  pot să-și aleagă viața pe care o vor”, declară o localnică , care  are trei copii cu trei bărbați diferiți și nu are pic de rușine sau regret. Ea explică faptul că, din moment ce puțini islandezi sunt religioși, nu există un stigmat  moral, care să fie atașat unei femei, care are o sarcină nedorită.

Odată cu topirea ghețarilor , aceast insulă vulcanică pare să fie pe punctul de a se zdruncina  seismic, fiind așteptați mii de bărbați turiști. Dar când vine vorba   de căsătorie, în ceea ce privește islandezele, dragostea este singura de care aveți nevoie pentru reușită. 

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

Miliardarul Bill Gates și soția sa Melinda au angajat 100 de milioane de dolari din banii personali pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirusului. În schimb, un segment important al Internetului este convins că cuplul vrea să omoare o bună parte a umanității, apoi să instaleze cipuri de urmărire umană,  în cei care supraviețuiesc pandemiei. Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, propune lansarea de capsule implantabile umane care au „certificate digitale”, astfel  pot arăta cine a fost testat pentru coronavirus și cine a fost vaccinat împotriva lui.