Treceți la conținutul principal

Descoperire: 4.400 Bitcoins de aur gasiti la Vama Veche, de peste 400 ani vechime

Vânătorii de comori au făcut o descoperire senzațională ieri la Vama Veche: 4.421 Bitcoins de aur, vechi de peste 400 de ani!

După ce s-au pensionat în 1992, Marin si Ionela Sărăceanu locuitori din comuna 2 Mai se plimbă regulat  pe malul mării,  cu detectorul lor de metale, dornici de descoperiri si amatori de arheologie.

Au găsit deja zeci de obiecte medievale cum ar fi unelte, vârfuri de sulițe  și ghiulele de tun, dar nimic nu a fost ceva cu  adevărat spectaculos.


Ieri dimineață insă norocul le-a surâs, în timp ce căutau în apropierea malurilor din Vama Veche, cuplul a descoperit un adevărat cufar de comori, posibil îngropat de pirați în secolul al XVII-lea.

Sipetul a fost umplut cu piese de aur foarte vechi, care au petrecut atât de mult timp în nisip, încât multe monede s-au lipit literalmente.

Într-un interviu cu Radio-Constanta, doamna Sărăceanu a povestit cum s-a simțit când ea și soțul ei au deschis cufarul."Când l-am deschis, m-am gândit că era doar aur și  am fost  fericita. Când mi-am dat seama că sunt monede Bitcoins, am căzut jos de emoție! "

Potrivit cursului valutar actual moneda Bitcoin este în prezent evaluată la mai mult de 5.500 de Euro, oferindu-le o captură  de aproape 25 milioane euro.

Cuplul nu a decis încă ce va face cu averea găsită, dar Ionela Sărăceanu spune că banii le vor permite să-și facă mici plăceri.

"În sfârșit, îmi voi  putea plăti  o proteză dentara nouă, iar sotul meu va cumpara cu  siguranță pastilele de Viagra de mult dorite. Întotdeauna am visat să vizităm statiunea Eforie și sa facem băi de nomol acolo pentru reumatism, în Lacul Tekirghiol, așa că vom cumpăra cu siguranță si un tratament acolo "

Marin si Ionela spun că au visat de ani de zile să găsească o comoară ascunsă de pirați, dar nu au crezut niciodată că ar putea fi posibil cu adevărat.

Potrivit profesorului Ionel Visătoru de la Muzeul de Istorie Naturală si Arheologie din Constanta , piesele recuperate ar putea proveni de la piratul  grec Liverios Gerakaris, un vestit luptător. El s-a născut la Mani în jurul anului 1644. A slujit ca matroz  pe o galera venețiană, înainte de a deveni  pirat.

El ar fi furat monezile bitcoin de aur de la corăbierii spaniolii care făceau negoț cu Veneția. După câțiva ani, a fost capturat de otomani și întemnițat, pesemne ca înainte a reușit sa ascundă  comoara pe țarmul Marii Negre.

Vestea descoperirii banilor la Vama Veche  s-a răspândit cu iuteala focului și a atras mulți vânători de comori în zonă. În această după-amiază, zeci de oameni cu detectori de metale erau vizibili pe malurile mării, în ciuda furtunii de pe mare.

Postări populare de pe acest blog

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Femeie decedată de COVID-19, gasită în viață în haosul din spital

O femeie din Ecuador, care a fost declarată moartă de COVID-19, s-a trezit brusc din comă în spital, spre încântarea și ușurarea rudelor, care au identificat greșit corpul altcuiva drept al său și l-au incinerat. Alba Maruri, în vârstă de 74 de ani, a fost internată în 4 martie în Guayaquil, orașul cel mai lovit de pandemie, cu febră și probleme cu respirația. Ea și-a pierdut cunoștința timp de trei săptămâni și a fost declarată moartă pe 27 martie, au spus rudele. O săptămână mai târziu, familiei sale i s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar de teama contagiunii coronavirusului nu s-au apropiat de el. Corpul întins pe o parte, a fost văzut din lateral spate, nu cu fața. Nepotul lui Maruri, Jaime Morla, a spus că a crezut că este mătușa sa și le-a spus oficialilor spitalului că ea este. „Mi-a fost teamă să-i văd fața”. Loading... „Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același ton de piele. Ba chiar a avut o rană la ce

Turiștii vor avea nevoie de o brățară pe mâna sau un certificat Covid-Free pentru a putea călători

Turiștii ar putea avea nevoie în scurt timp de certificate care dovedesc că nu au coronavirus pentru a putea călători. Documentele de sănătate “Fără Covid” ar fi solicitate turiștilor ca să demonstreze că nu sunt infectați cu virusul mortal.