Treceți la conținutul principal

Pentru știri noi, dati click "Imi place"!

Descoperire: 4.400 Bitcoins de aur gasiti la Vama Veche, de peste 400 ani vechime

Vânătorii de comori au făcut o descoperire senzațională ieri la Vama Veche: 4.421 Bitcoins de aur, vechi de peste 400 de ani!

După ce s-au pensionat în 1992, Marin si Ionela Sărăceanu locuitori din comuna 2 Mai se plimbă regulat  pe malul mării,  cu detectorul lor de metale, dornici de descoperiri si amatori de arheologie.

Au găsit deja zeci de obiecte medievale cum ar fi unelte, vârfuri de sulițe  și ghiulele de tun, dar nimic nu a fost ceva cu  adevărat spectaculos.


Ieri dimineață insă norocul le-a surâs, în timp ce căutau în apropierea malurilor din Vama Veche, cuplul a descoperit un adevărat cufar de comori, posibil îngropat de pirați în secolul al XVII-lea.

Sipetul a fost umplut cu piese de aur foarte vechi, care au petrecut atât de mult timp în nisip, încât multe monede s-au lipit literalmente.

Într-un interviu cu Radio-Constanta, doamna Sărăceanu a povestit cum s-a simțit când ea și soțul ei au deschis cufarul."Când l-am deschis, m-am gândit că era doar aur și  am fost  fericita. Când mi-am dat seama că sunt monede Bitcoins, am căzut jos de emoție! "

Potrivit cursului valutar actual moneda Bitcoin este în prezent evaluată la mai mult de 5.500 de Euro, oferindu-le o captură  de aproape 25 milioane euro.

Cuplul nu a decis încă ce va face cu averea găsită, dar Ionela Sărăceanu spune că banii le vor permite să-și facă mici plăceri.

"În sfârșit, îmi voi  putea plăti  o proteză dentara nouă, iar sotul meu va cumpara cu  siguranță pastilele de Viagra de mult dorite. Întotdeauna am visat să vizităm statiunea Eforie și sa facem băi de nomol acolo pentru reumatism, în Lacul Tekirghiol, așa că vom cumpăra cu siguranță si un tratament acolo "

Marin si Ionela spun că au visat de ani de zile să găsească o comoară ascunsă de pirați, dar nu au crezut niciodată că ar putea fi posibil cu adevărat.

Potrivit profesorului Ionel Visătoru de la Muzeul de Istorie Naturală si Arheologie din Constanta , piesele recuperate ar putea proveni de la piratul  grec Liverios Gerakaris, un vestit luptător. El s-a născut la Mani în jurul anului 1644. A slujit ca matroz  pe o galera venețiană, înainte de a deveni  pirat.

El ar fi furat monezile bitcoin de aur de la corăbierii spaniolii care făceau negoț cu Veneția. După câțiva ani, a fost capturat de otomani și întemnițat, pesemne ca înainte a reușit sa ascundă  comoara pe țarmul Marii Negre.

Vestea descoperirii banilor la Vama Veche  s-a răspândit cu iuteala focului și a atras mulți vânători de comori în zonă. În această după-amiază, zeci de oameni cu detectori de metale erau vizibili pe malurile mării, în ciuda furtunii de pe mare.

POSTĂRI POPULARE

Nebunia Coronavirus: legitimații de scutire de purtat masca de față, comercializate on-line

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Legea "un copil", din China în România

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Bill Gates propune implanturi microcip pentru combaterea coronavirusului

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Confundând gelul sanitar cu termometrul, o vânzătoare a fost surprinsă pulverizând un client în față cu dezinfectant de mâini