Treceți la conținutul principal

Descoperire: 4.400 Bitcoins de aur gasiti la Vama Veche, de peste 400 ani vechime

Vânătorii de comori au făcut o descoperire senzațională ieri la Vama Veche: 4.421 Bitcoins de aur, vechi de peste 400 de ani!

După ce s-au pensionat în 1992, Marin si Ionela Sărăceanu locuitori din comuna 2 Mai se plimbă regulat  pe malul mării,  cu detectorul lor de metale, dornici de descoperiri si amatori de arheologie.

Au găsit deja zeci de obiecte medievale cum ar fi unelte, vârfuri de sulițe  și ghiulele de tun, dar nimic nu a fost ceva cu  adevărat spectaculos.


Ieri dimineață insă norocul le-a surâs, în timp ce căutau în apropierea malurilor din Vama Veche, cuplul a descoperit un adevărat cufar de comori, posibil îngropat de pirați în secolul al XVII-lea.

Sipetul a fost umplut cu piese de aur foarte vechi, care au petrecut atât de mult timp în nisip, încât multe monede s-au lipit literalmente.

Într-un interviu cu Radio-Constanta, doamna Sărăceanu a povestit cum s-a simțit când ea și soțul ei au deschis cufarul."Când l-am deschis, m-am gândit că era doar aur și  am fost  fericita. Când mi-am dat seama că sunt monede Bitcoins, am căzut jos de emoție! "

Potrivit cursului valutar actual moneda Bitcoin este în prezent evaluată la mai mult de 5.500 de Euro, oferindu-le o captură  de aproape 25 milioane euro.

Cuplul nu a decis încă ce va face cu averea găsită, dar Ionela Sărăceanu spune că banii le vor permite să-și facă mici plăceri.

"În sfârșit, îmi voi  putea plăti  o proteză dentara nouă, iar sotul meu va cumpara cu  siguranță pastilele de Viagra de mult dorite. Întotdeauna am visat să vizităm statiunea Eforie și sa facem băi de nomol acolo pentru reumatism, în Lacul Tekirghiol, așa că vom cumpăra cu siguranță si un tratament acolo "

Marin si Ionela spun că au visat de ani de zile să găsească o comoară ascunsă de pirați, dar nu au crezut niciodată că ar putea fi posibil cu adevărat.

Potrivit profesorului Ionel Visătoru de la Muzeul de Istorie Naturală si Arheologie din Constanta , piesele recuperate ar putea proveni de la piratul  grec Liverios Gerakaris, un vestit luptător. El s-a născut la Mani în jurul anului 1644. A slujit ca matroz  pe o galera venețiană, înainte de a deveni  pirat.

El ar fi furat monezile bitcoin de aur de la corăbierii spaniolii care făceau negoț cu Veneția. După câțiva ani, a fost capturat de otomani și întemnițat, pesemne ca înainte a reușit sa ascundă  comoara pe țarmul Marii Negre.

Vestea descoperirii banilor la Vama Veche  s-a răspândit cu iuteala focului și a atras mulți vânători de comori în zonă. În această după-amiază, zeci de oameni cu detectori de metale erau vizibili pe malurile mării, în ciuda furtunii de pe mare.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Patriarhul Daniel spune că vaccinul Covid va fi necesar, ca să poți să intri în Rai

Patriarhul Daniel a spus astăzi că Dumnezeu l-a informat despre o nouă cerință de a intra în Rai: toată lumea trebuie să primească vaccinul COVID-19 înainte de a intra pe porțile cerești. „Acest lucru este foarte important pentru mântuirea tuturor oamenilor de pe Pământ”, a explicat Patriarhul Daniel. „Știm că Dumnezeu îi lasă pe toți în Rai, pentru că El ne iubește pe toți și nu-i pasă  cu ce  fel de păcate ieșim din  această viață, dar trebuie să fim atenți la cel mai mare păcat pământesc dintre toate: să refuzăm vaccinul  COVIDUL -19. Dumnezeu m-a informat că El nu te va lăsa în Rai decât dacă ai primit ambele doze din acest vaccin, care este  foarte sigur. " Anunțul Patriarhului vine în timp ce liderii politici și guvernul  fac presiuni pentru ca cetățenii să accepte vaccinarea. Oamenii de știință au susținut că vaccinul nu este în niciun fel dăunător, pentru nimeni și nu vă poate transforma într-un zombie sau în altceva ciudat, prin modificarea ADN-ului strămoșesc. Pat

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila