Treceți la conținutul principal

Descoperire: 4.400 Bitcoins de aur gasiti la Vama Veche, de peste 400 ani vechime

Vânătorii de comori au făcut o descoperire senzațională ieri la Vama Veche: 4.421 Bitcoins de aur, vechi de peste 400 de ani!

După ce s-au pensionat în 1992, Marin si Ionela Sărăceanu locuitori din comuna 2 Mai se plimbă regulat  pe malul mării,  cu detectorul lor de metale, dornici de descoperiri si amatori de arheologie.

Au găsit deja zeci de obiecte medievale cum ar fi unelte, vârfuri de sulițe  și ghiulele de tun, dar nimic nu a fost ceva cu  adevărat spectaculos.


Ieri dimineață insă norocul le-a surâs, în timp ce căutau în apropierea malurilor din Vama Veche, cuplul a descoperit un adevărat cufar de comori, posibil îngropat de pirați în secolul al XVII-lea.

Sipetul a fost umplut cu piese de aur foarte vechi, care au petrecut atât de mult timp în nisip, încât multe monede s-au lipit literalmente.

Într-un interviu cu Radio-Constanta, doamna Sărăceanu a povestit cum s-a simțit când ea și soțul ei au deschis cufarul."Când l-am deschis, m-am gândit că era doar aur și  am fost  fericita. Când mi-am dat seama că sunt monede Bitcoins, am căzut jos de emoție! "

Potrivit cursului valutar actual moneda Bitcoin este în prezent evaluată la mai mult de 5.500 de Euro, oferindu-le o captură  de aproape 25 milioane euro.

Cuplul nu a decis încă ce va face cu averea găsită, dar Ionela Sărăceanu spune că banii le vor permite să-și facă mici plăceri.

"În sfârșit, îmi voi  putea plăti  o proteză dentara nouă, iar sotul meu va cumpara cu  siguranță pastilele de Viagra de mult dorite. Întotdeauna am visat să vizităm statiunea Eforie și sa facem băi de nomol acolo pentru reumatism, în Lacul Tekirghiol, așa că vom cumpăra cu siguranță si un tratament acolo "

Marin si Ionela spun că au visat de ani de zile să găsească o comoară ascunsă de pirați, dar nu au crezut niciodată că ar putea fi posibil cu adevărat.

Potrivit profesorului Ionel Visătoru de la Muzeul de Istorie Naturală si Arheologie din Constanta , piesele recuperate ar putea proveni de la piratul  grec Liverios Gerakaris, un vestit luptător. El s-a născut la Mani în jurul anului 1644. A slujit ca matroz  pe o galera venețiană, înainte de a deveni  pirat.

El ar fi furat monezile bitcoin de aur de la corăbierii spaniolii care făceau negoț cu Veneția. După câțiva ani, a fost capturat de otomani și întemnițat, pesemne ca înainte a reușit sa ascundă  comoara pe țarmul Marii Negre.

Vestea descoperirii banilor la Vama Veche  s-a răspândit cu iuteala focului și a atras mulți vânători de comori în zonă. În această după-amiază, zeci de oameni cu detectori de metale erau vizibili pe malurile mării, în ciuda furtunii de pe mare.

Postări populare de pe acest blog

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie ,  sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar. "Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.

Nou studiu OMS: toți cei care se îmbolnăvesc de COVID vor muri la un moment dat

VIENA — Organizatia Mondiala a Sanata ț ii (OMS) a anunțat rezultatele unui nou studiu alarmant: toți cei care au fost vreodată infectați cu COVID-19 vor muri la un moment dat în viață. „Da, toți cei care au avut    COVID vor muri”, a spus un purtător de cuvânt al OMS. „Poate nu imediat, dar la un moment dat, în viitor. Aproape toți acei oameni care mor vor fi avut COVID la un moment dat în viața lor. Aceasta este o veste îngrozitoare.” „Aceasta este o statistică terifiantă”, a spus Ciutacu în emisiunea sa de noapte de la REALITATEA. „Corelația dintre a fi infectat și a muri , în cele din urmă, este prea mare pentru a fi respinsă. Cea mai importantă concluzie   este că ar trebui să fim cu toții îngroziți”. Într-o declarație de la Guvern, ministrul sanata ț ii Dr. Rafila a declarat că a fost „zguduit” de studiu și că va lua măsuri agresive, încălcând poate  câteva libertăți constitutionale,  dar numai  pentru a fi în siguranță oamenii nevinova ț i. Criticii parlamentari din

Femeie arestată, pentru că și-a invățat pisicile să fure de la vecini

Ploiești - O femeie de 83 de ani a fost arestată în această dimineață și acuzată că a antrenat zeci de pisici pentru a fura bijuterii și alte obiecte de valoare de la vecinii ei. 

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman. Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cet ățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

McDonald's: un tânăr a piratat terminalele de comandă și a mâncat gratuit 2 ani

Este posibil? Ei bine da, un tânăr de 27 de ani chiar  a făcut-o! Numele hacker-ului este Mateiaș Vintilă și a creat un program de calculator, care i-a permis să mănânce gratis în orice McDonald's din lume. Trucul s-a încheiat în această duminică, după 2 ani de folosire.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

După anunțul că Georgina, fostă vânzătoare la Gucci, devine soția lui Ronaldo, mii de fete au depus cv de angajare

Un vis împlinit: Cristiano Ronaldo a anunțat că a propus prietenei sale Georgina Rodriguez să se căsătorească. Știrea a declanșat un val de cereri de angajare a mii de tinere fete doritoare să devină vanzatoare la magazinele Gucci din Madrid, unde cei doi s-au cunoscut  în iunie 2016, când el și-a cumpărat haine de vară.