Treceți la conținutul principal

Descoperire: 4.400 Bitcoins de aur gasiti la Vama Veche, de peste 400 ani vechime

Vânătorii de comori au făcut o descoperire senzațională ieri la Vama Veche: 4.421 Bitcoins de aur, vechi de peste 400 de ani!

După ce s-au pensionat în 1992, Marin si Ionela Sărăceanu locuitori din comuna 2 Mai se plimbă regulat  pe malul mării,  cu detectorul lor de metale, dornici de descoperiri si amatori de arheologie.

Au găsit deja zeci de obiecte medievale cum ar fi unelte, vârfuri de sulițe  și ghiulele de tun, dar nimic nu a fost ceva cu  adevărat spectaculos.


Ieri dimineață insă norocul le-a surâs, în timp ce căutau în apropierea malurilor din Vama Veche, cuplul a descoperit un adevărat cufar de comori, posibil îngropat de pirați în secolul al XVII-lea.

Sipetul a fost umplut cu piese de aur foarte vechi, care au petrecut atât de mult timp în nisip, încât multe monede s-au lipit literalmente.

Într-un interviu cu Radio-Constanta, doamna Sărăceanu a povestit cum s-a simțit când ea și soțul ei au deschis cufarul."Când l-am deschis, m-am gândit că era doar aur și  am fost  fericita. Când mi-am dat seama că sunt monede Bitcoins, am căzut jos de emoție! "

Potrivit cursului valutar actual moneda Bitcoin este în prezent evaluată la mai mult de 5.500 de Euro, oferindu-le o captură  de aproape 25 milioane euro.

Cuplul nu a decis încă ce va face cu averea găsită, dar Ionela Sărăceanu spune că banii le vor permite să-și facă mici plăceri.

"În sfârșit, îmi voi  putea plăti  o proteză dentara nouă, iar sotul meu va cumpara cu  siguranță pastilele de Viagra de mult dorite. Întotdeauna am visat să vizităm statiunea Eforie și sa facem băi de nomol acolo pentru reumatism, în Lacul Tekirghiol, așa că vom cumpăra cu siguranță si un tratament acolo "

Marin si Ionela spun că au visat de ani de zile să găsească o comoară ascunsă de pirați, dar nu au crezut niciodată că ar putea fi posibil cu adevărat.

Potrivit profesorului Ionel Visătoru de la Muzeul de Istorie Naturală si Arheologie din Constanta , piesele recuperate ar putea proveni de la piratul  grec Liverios Gerakaris, un vestit luptător. El s-a născut la Mani în jurul anului 1644. A slujit ca matroz  pe o galera venețiană, înainte de a deveni  pirat.

El ar fi furat monezile bitcoin de aur de la corăbierii spaniolii care făceau negoț cu Veneția. După câțiva ani, a fost capturat de otomani și întemnițat, pesemne ca înainte a reușit sa ascundă  comoara pe țarmul Marii Negre.

Vestea descoperirii banilor la Vama Veche  s-a răspândit cu iuteala focului și a atras mulți vânători de comori în zonă. În această după-amiază, zeci de oameni cu detectori de metale erau vizibili pe malurile mării, în ciuda furtunii de pe mare.

Notificari stiri noi, dati click "Imi place"!

Loading...

Postari populare

Modificarea automobilelor este interzisă începând de luna viitoare

Un nou pas este făcut în lupta împotriva modificării vehiculelor care circulă pe teritoriul României. Mai frecvent cunoscut sub numele de "tuning", acest mod este acum pe cale de dispariție. Într-adevăr, o Ordonanță votată de Guvern tinde să interzică orice modificare, fie estetică, fie pentru a modifica performanța la drum a vehiculelor.

Tren nazist cu comori de artă și aur descoperit în Salina Turda

Lucrările de modernizare care se fac la Salina din Turda, au permis cercetări avansate cu mijloace radar  de mare adâncime ale muntelui de sare.  Pe una din imaginile radar apare o structura asemănătoare cu un tren blindat, imaginea - deși neclară - a arătat forma unei platforme de tren și a tunurilor, îngropate la cca 300 m adâncime.

Copii nou-născuți vor avea un microcip implantat sub brat

Stirea care anul trecut părea a fi o fantezie, marca PSD, devine de acum realitate. Cetățenii Romaniei vor avea montate, micro-cipuri subcutanat. Anunțul este unul oficial făcut chiar de premierul Viorica Vasilica Dancila

Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România

La Ministerul Sănătății  sunt depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, doritori să lucreze în spitalele românești, atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități.

Corpul misterios al unei balene, descoperit pe un câmp din Teleorman

Un fermier de produse lactate de la Viișoara, Teleorman a făcut o descoperire incredibilă, în timp ce căuta una din vacile sale, care se rătăcise. Ionel Grozăvescu, de 65 de ani, a găsit o balenă de culoare închisă, de 12 de metri lungime, în mijlocul uneia dintre pășunile sale, la mii  de kilometri de habitatul natural al balenei.

Începând de anul viitor, înscrierea la starea civilă a numelui unui nou născut, va fi avizată de preotul paroh

Ca să se asigure tuturor românilor șanse maxime și egale în societate, părinţii vor trebui, începând din anul viitor, să consulte  preotul paroh,  în  alegerea numelui copilului, înainte de a-l declara la starea civilă.

Un submarin nazist din al Doilea Război Mondial, descoperit în Lacul Belina , Teleorman

Alexandria - În această dimineață, scafandrii de la ISU Teleorman, prin detașamentul de salvare în apă au luat parte la o operațiune delicată de recuperare a unei epave, vizând aducerea la suprafață a unui  U-boat nazist descoperit acum câteva săptămâni în Lacul Belina, județ Teleorman.
Submarinul de tip U-boat  a fost pentru prima dată observat de scafandrii amatori la sfârșitul lunii ianuarie și ei au alertat Urgențele. Arheologii, aflați în legătură cu Universitatea Valahia  și scafandrii au fost mobilizați la fața locului pentru a afla despre ce epavă este vorba și au constatat imediat că au de-a face cu un submarin nazist scufundat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

4500 de euro/lună pentru a te însura cu o islandeză

In fiecare dimineață în față consulatului Islandei de la Bucuresti se fac cozi de bărbați dornici să afle  ce condiții de eligibilitate sunt, care este procedura de căsătorie, sperând să poată fii înscriși pe liste de căsătorie cu fete islandeze, primind ca recompensă 4500 euro lunar.

"Câștigați o viață nouă prin căsătoria cu o fată islandeză!” este sloganul guvernului condus de dna Katrin Jakobsdottir. Acesta este locul de muncă de aur pe care Islanda tocmai l-a creat pentru bărbați, spre a încuraja natalitatea. Statul este disperat să își pună fiicele în siguranță prin căsătorie, mergând până  a  le “cumpăra”  bărbați, pentru a se căsători cu ele.


Invitată să localizeze Kuweitul pe o hartă, Prim-ministrul Dăncilă a arătat spre Koreea

Încercând la o conferință de presă să-și demonstreze cunoștințele și să facă uitate ultimele gafe, șeful guvernului Dna Viorica Dăncilă, a dat iarași greș, fiind incapabilă să identifice pe o hartă a lumii, Kuweitul de unde  tocmai  venise dintr-o vizită oficială.

A dat in judecată ENEL deoarece a rămas gravidă dupa instalarea unui contor inteligent

O tânără din  Covasna acuză compania ENEL, pretinzând că ar fi rămas gravidă după instalarea în locuința sa a unui contor inteligent  de energie electrică.